Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde olan Türkiye'de ise İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere üç ilde şubesi olan İnsani Yardım Derneği'nin (LDS) yedi yılda Türkiye'deki engellilere 40 bin tekerlekli sandalye dağıtımı yaptığı belirtildi. 
     Acarlar beldesi Tüm Engelliler Dernek Başkanlığını yapan İsa Kurul, ''Acarlar'da 2006 yılında hizmet vermeye başlayan derneğimizin şu anda 108 üyesi var. Bu üyelerimiz içerisinde maddi durumu tekerlekli sandalye almaya elverişli olmayan engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye kazandırmak için merkezi ABD'de olan ancak Türkiye'de de şubeleri bulunan LDS vakfının İzmir şubesine bu konuda yardım yapılması için müracaatta bulunduk. Vakıftaki yetkili kişilerin buralara kadar gelerek araştırma yapmaları sonucunda 10 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye kazandırdık'' dedi. 
     İnsani Yardım Vakfının İzmir'deki yetkilisi olan Amerikalı Kenneth ve Marilyn Abney çifti, kendilerini dünyada bulunan engelliler için adadıklarını ifade ettiler. 
     İnsani Yardım Derneğinin İzmir'deki Türk temsilcisi Fahri Kerkel ise Türkiye'nin her ilinden bu Vakfa müracaatlar yapıldığını, bunların araştırmasını yaptıktan sonra merkeze yolladıklarını anlattı.