Yurt genelinde çeşitli yardım faaliyetleri yürüten 'Biz Kaç Kişiyiz Platformu Didim Temsilciliği ve Türkiye Engelliler Derneği Didim Şubesi işbirliğiyle; ilçe merkezinde yaşayan ve tekerlekli sandalyeye sahip olamadığı için uzun yıllardır evinden dışarıya çıkamayan engelli bir bayana yardım eli uzatıldı. İki yardım kuruluşunun işbirliği ile alınan tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi vatandaşa teslim edildi.
“Biz Kaç Kişiyiz Platformu'nun kısa bir süre önce Didim'de faaliyetlerine başladığını hatırlatan Türkiye Engelliler Derneği Didim Şube Başkanı Bedri Altındaş, kendi dernekleriyle Biz Kaç Kişiyiz Platformu Didim Temsilciliği arasında iyi bir işbirliği ortamı oluşturulduğunu söyledi. İki derneğin ortak çalışması ve sağlanan yardımlarla ilçe merkezinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Altındaş, yürütülen çalışmalar kapsamında Altınkum Mahalle Muhtarı Hülya Sümer'in tespit ettiği Halime Kaplan isimli engelli bayana tekerlekli sandalye yardımı yapıldığı açıkladı.
Türkiye Engelliler Derneği Didim Şube Başkanı Bedri Altındaş, Altınkum Mahalle Muhtarı Hülya Sümer ve Biz Kaç Kişiyiz Platformu Didim Temsilciliği üyeleri tarafından evine kadar getirilen tekerlekli sandalyeyi teslim alan Halime Kaplan da, maddi imkanları kısıtlı olduğu için bugüne kadar tekerlekli sandalye alamadıklarını ifade etti. Kendisine yardım eli uzatan hayır severlere ve dernek üyelerine teşekkür eden Kaplan, tekerlekli sandalye ile yıllar sonra evinden dışarıya çıkma imkanına kavuşacağını sözlerine ekledi.