AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Törene Aydın Valisi Kerem Al, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Janadrma Bölge ve Garnizon Komutanı İbrahim Aydın, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit,  Aydın İl Emniyet Müdürü A. Turan Temel, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Sakatlar Derneği Başkanı Sevgi Dinçer, komutanlar ve engellilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan Aydın Sakatlar Derneği Başkanı Sevgi Dinçer, “Bu gün burada, engellileri ve ailelerini mutlu kılan örnek bir projeye bir kez daha şahitlik ediyoruz. Bu etkinlik dünyada hiçbir yerde olmayan ancak bizim duyarlı ordumuzun bir ürünü olması da gurur vericidir. Dünyanın bile ayakta alkışlaması gereken bu projeyi, engelli oluşumuzu bize hatırlatmadan gerçekleştirilmesini sağlayan ordu mensuplarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Yemin töreninin kendilerini ne kadar çok sevindirdiğini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini ifade eden engelli erler adına konuşan Okan Olcar, “Bu gün burada bu töreni düzenleyerek askerlik yapma özlemi ile yanan fakat durumumuz itibari ile askerlik yapamayan beni ve arkadaşlarımı onurlandırdınız. Bu şerefli üniformayı giyerek bizlere bu heyecanı yaşatan herkese çok teşekkür ederim. Hayatımız boyunca gururla anlatacağımız bu an, ben ve diğer engelli arkadaşlarıma çok iyi bir moral olacaktır” diye konuştu.

Aydın Jandarma Komutanlığı adına Jandarma Albay Hakan Genç ise "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 72. Maddesinde vatan hizmeti olarak açıklanan ve her Türk vatandaşının hakkı ve görevi olarak belirtilen askerlik mükellefiyeti asker-millet kavramının yegane örneğini teşkil eden Türk Milleti için bir onur meseledir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır” diyerek askerlik görevlerini engelleri dolayısıyla yerine getiremeyen vatandaşlarımızın bir kısmı bu görevlerini Genel Kurmay Başkanı’nın emirleri doğrultusunda sembolik olarak gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından engelli erler, and içerek temsili de olsa askerlik görevini yerine getirmiş oldu. Tören engelli erlere terhis belgelerinin verilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gif Haberin videosu....



dsc_0105.20120510181406.jpg


dsc_0072.jpg

dsc_0135.jpg
 

dsc_0153.jpg

dsc_0168.jpg

dsc_0254.20120510181536.jpg