Aydın’da yaşayan doğuştan engelli İlknur Yılmaz, Türk Telekom Aydın İl Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra 3 yıl önce emekliye ayrıldı. Emekliliği ardından arayışa giren Yılmaz, Aydın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “Ahşap Boyama” kursuna katırdı. Kursu başarıyla tamamlayan ve evini atölyeye çeviren Yılmaz, bizzat kendi imkanlarıyla çevreden toparladığı bazıları antika değerindeki eski eşyaları toparlayarak çöpe atılmak üzere olan malzemelere can verdi.

17.20120619123358.jpgGeçen 3 yıl içinde ortaya çıkardığı 120’ye yakın ahşap boyama eserleri Kişisel Ahşap Boyama Sergisi’nde toplayan İlknur Yılmaz, el emeği göz nuru eserlerini görücüye çıkardı. Vali Recep Yazıcı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışına Türk Telokom Aydın İl Müdürü Arif Doyuran, Yılmaz’ın yakınları, ailesi ve davetliler katıldı.
Sergide yer alan eserler ve çalışmaları hakkında bilgi veren İlknur Yılmaz, “Türk Telekom’dan emekli olduktan sonra ahşam boyama kursuna katılmaya karar verdim. Kursun sonunda evimde temin ettiğim eserleri yeniden kullanılacak hale getirdim. Benim asıl amacım geçmişe can vererek gelecek kuşaklara taşınmasını sağlamaktı. Çok eski eşyaları boyayarak kullanılabilecek günlük malzemeler hale getirdim. Sergide bugüne kadar yaptığım 120’ye yakın eser bulunuyor. Beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Türk Telokom Aydın İl Müdürü Arif Doyuran ve davetliler sergiyi gezdi. Yılmaz, davetlilere eserleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz’ın Kişisel Ahşap Boyama Sergisi 24 Haziran’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.