Resimler, görenleri hayrete düşürürken, baba Yalçın, "Boya ve tual alacak gelirim yok. Sanat kuruluşlarından yardım bekliyorum" dedi.
 
Doğuştan zihinsel engelli olan ve konuşamayan 23 yaşındaki Muhammed Yalçın, çocukluk yaşlarında bir süre okula devam etmesine rağmen okuma ve yazmayı öğrenemedi. Üç yıl önce gittiği Zihinsel Engelliler Okulu'nda 3 ay resim kursu alan Yalçın, özgüvenini kazanıp, nereyi bulursa resim yapmaya başladı.
 
Dört çocuğundan küçüğü olan Oğlu Muhammet'in hayat hikayesini anlatan ve sokakta seyyar tezgahında kestane, mısır satarak evin geçimini sağlamaya çalışan baba 55 yaşındaki Hasan Yalçın, şunları söyledi:"Diğer çocuklarımın bir engeli yok. Ancak Muhammet doğuştan zihinsel engelli. Çocukluk yıllarında 1- 2 yıl okula gitti. Zihinsel engelli diye okulu bırakmak zorunda kaldı. Şu an okuma yazması yok. Bundan üç yıl önce Çağdaş Eğitim Uygulama Kulubü'ne götürdük. Burada bir süre resim eğitimi aldı. Burada kendisi gibi eğitim alan 150 öğrenci arasında resim dalında birincilik kazandı. Son üç yıldır evde nereyi bulursa resim çalışıyor. Evde kapıları, pencereleri, ahşap dolapların yanı sıra nereyi bulursa resim yapıyor. Baktık dışarıda duvarlarada resim yapmaya başlayacak, bu kez resim yapacağıbileceği kağıtlar aldık. Şimdi bu kağıtlar üzerine yüzlerce resim çalışması yapıyor. Şimdi de tual üzerine resim çalışmak istiyor. Ben seyyar bir satıcılıkla evimi geçindirmeye çalışıyorum. Gecekondu olan evimize 200 lira kira veriyorum. Ancak kazancım yok denecek kadar az, evime ekmeği bile zor getiriyorum. Oğlumun boya ve resim yapacağı tual parası bulmakta zorlanıyorum."
 
Baba Yaçın, oğlunun yaptığı resim çalışmalarının bazı sanat kurumlarının dikatini çektiğini belirtirken, "Evimize gelip, oğlumun çalışmalarını incelediler. Ben sanattan anlamam. Eşim Aysel ise Muhammet'in tüm sorunları ile ilgileniyor. Eğer Muhammet'e bir sanat kurumu veya birileri sahip çıkarsa, sanat aşkı da devam eder" dedi.Anne Aysel Yalçın da oğlunun evin her yerine resim yapmasından şikayetçi olduğunu belirtirken, çalışmalarını aldıkları resim kağıdına yansıttığını söyledi. DHA