Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Türk milleti tüm dünya ülke insanlarından daha zekidir, onun için hükümet olarak büyük düşünüyoruz'' dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamık belde belediyesinin hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, millet olarak altından kalkamayacakları sorun bulunmadığını belirtti.

Yeni nesilin Türkiye'yi daha da ileri götüreceğine inandığını, hükümet olarak gençlere güvendiklerini, onların en iyi eğitimi alması için çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, ''Türk milleti tüm dünya ülke insanlarından daha zekidir, onun için hükümet olarak büyük düşünüyoruz. Bu nedenle tüm çocukların önüne bedava kitap koyduk. Şimdi de birer elektronik kitap vereceğiz. Gittiğimiz yerlerde çocuklarımız artık oyuncak değil laptop bilgisayar istiyor'' dedi.

Eroğlu, AK Parti hükümetinin Afyonkarahisar ve Çay ilçesine yaptığı yatırımlara da değinerek, il genelinde sulanmadık alan kalmaması için çalıştıklarını kaydetti.

AK Parti hükümetinin 8,5 yılda adeta destan yazdığını bildiren Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

''Hükümet olarak geçmiş dönemdeki bütün borçları ödedik. Geçmişte 22 banka hortumlanmış, onların ödemesi vardı. 'Devletin vatandaşına borcu olmaz' diyerek, Allah'a şükür onları da kapattık. Diğer taraftan Merkez Bankamızın kasasında 95 milyar dolar döviz var. Bir taraftan bunca yatırımlar yapılırken bir yandan da para biriktiriyoruz.''

Bakan Eroğlu, ortaokul döneminde traktörle Çay ilçesine bağlı köylere kumaş satmaya geldiğini anımsatarak, bu bölge insanına karşı ayrı bir görevi olduğunu söyledi.

-''ŞİMDİ ENFLASYON CANAVARI DİYE BİR ŞEY KALMADI''-

Sattığı kumaşların fiyatının her seferinde arttığını hatırlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

''Basma satardık, çeşitli kumaşlar satardık ve 3 liraya sattığımız ürünü bir başka zaman 8 liraya satardık. Köylü teyzelerimiz, ninelerimiz bana kızardı. 'Geçen geldiğinde bunu 3 liraya almıştık şimdi ne oldu da 8 liraya çıktı' diye. Ben de o günkü çocuk aklımla enflasyonu anlatmaya çalışırdım. Allah'a şükür şimdi enflasyon canavarı diye bir şey kalmadı.''

Bakan Eroğlu, il genel meclisi aracılığı ile Afyonkarahisar'daki sulama kooperatiflerinin yapacağı yağmurlama ve damlama sulama için 100 bin liralık hibe sağlandığına değinerek, vatandaşlardan bunu iyi değerlendirmelerini istedi.

Bakan Eroğlu, belediye hizmet binasının açılışını yaptıktan sonra, kurban edilmek için getirilen büyükbaş hayvanın kesilmesini izin vermedi ve bu hayvanın hayır kurumuna bağışlanmasını istedi.

-CHP'Lİ BAŞKAN SEÇİM OTOBÜSÜNDE-

Daha sonra Çay ilçesine bağlı Koçbeyli beldesine giden Eroğlu, burada CHP'li Belediye Başkanı Resul Yıldızhan tarafından çiçeklerle karşılandı. Yıldızhan'ın, Bakan Eroğlu ile birlikte seçim otobüsünün üzerine çıkarak, konuşması sırasında bakanın yanında durması dikkati çekti.

Bakan Eroğlu da konuşmasında, AK Parti hükümetinde ayırımcılık olmadığını belirterek, Koçbeyli Belediyesine altyapı için hibe olarak 100 bin lira gönderildiğini müjdeledi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Akkonak, Karacaören, İnli ve Pazarağaç beldelerini de ziyaret ederek vatandaşlardan destek istedi.

A.A.