İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesinde enerji içeceklerinin çocuklara verilmemesi gerektiği yayınlandı. Habere göre ABD’de yapılan bir araştırmada, ABD’de bulunan enerji içeceklerinin çocuklar tarafından çok sıklıkla tüketildiğini belirten araştırmanın başkanı olan Dr. Benjamin, çocukların enerji içeceği ve sporcu içeceği içmelerinin onlarda ciddi kilo alımına ve aşırı kafein alımına bağlı ciddi sağlık sorunları ortaya çıkmasına neden olduğunu söylemekte.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan Dr. Özgür Göknel, ülkemizde satılan enerji içeceklerinin kafein miktarının ABD’den çok daha düşük olduğunu; ancak gerek enerji içeceklerinde gerekse sporcu içeceklerindeki kalori miktarının çok yüksek olduğunu ve bununda çocukları gittikçe şişmanlattığını belirtti.

Artık çocuklar için çok daha faydalı içeceklerin bulunduğunu belirten Dr. Göknel, özellikle vitamin ve mineraller ile birlikte Fonksiyonel gıda bileşiklerince güçlendirilmiş, kalorisiz ya da çok düşük kalorili olan çocukların faydalı içeceklerini tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Özellikle kilo fazlası olan erişkinlerin spor yaparken de, sporcu içeceklerinden uzak durmaları gerektiğinin altını çizen Dr. Göknel, spor sonrası içilen sporcu içeceği ile sporda yakılandan çok daha fazla kalorinin alındığını, bu nedenle spor yapanların ya da kilo sorunu, şişmanlama, obezite gibi sorunları olanların kilo verdirici (yağ yakıcı)etkileri kanıtlanmış yeşil çay özü bulunan kalorisiz form içeceklerini içmelerinin çok daha sağlıklı olduğunu söyledi.