Olay, dün saat 23.30 sıralarında, Eşrefpaşa semti 545/7 sokak numara 11’de meydana geldi. Her ikisi de Çankaya Semti’ndeki bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan ve yaklaşık 1 yıl önce nişanlanan H.B. (17) ile Kenan Top (28) bayram tatilini birlikte geçirme kararı aldı. Nişanlı çift, dün bir süre dışarıda gezinti yaptı. Bir marketten bira ve enerji içeceği alan nişanlı çift, akşam saatlerinde H.B.’nin evine gitti.
 
BİR AY SONRA EVLENECEKLERDİ
 
Kenan Top, iddiaya göre, nişanlısına ve kendisine içine enerji içeceği karıştırdığı birer bardak bira koydu. Enerji içecekli biradan bir yudum alan H.B. tadını beğenmeyince içmedi. H.B. nişanlısı Top’u da içinde enerji içeceği bulunan biradan içmemesi konusunda uyardı. Buna rağmen Kenan Top her iki bardağı da içti. Ardından televizyon izlemeye başladı. Bir süre sonra aniden fenalaşan Kenan Top yere yığıldı. Nişanlısının şaka yaptığını zanneden H.B., Top’un nefes almakta güçlük çektiğini anlayınca durumu sağlık ekiplerine bildirip, yardım istedi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Top kurtarılamadı. 1 ay sonra evleneceği gencin gözlerinin önünde ölmesi üzerine H.B. gözyaşlarını tutamadı, sinir krizi geçirdi. Polis tarafından evde yapılan incelemenin ardından kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtilen Kenan Top’un cesedi otopsi için, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
 
 
İfadesi alınmak üzere Eşrafpaşa Polis Merkezi’ne götürülen H.B.’nin, "Nişanlımla birlikte alkol alıyorduk. Biranın içine enerji içeceği karıştırdı. Onu bitirdikten sonra bir bira daha içti. Televizyon izlediğimiz sırada aniden fenalaştı. Şaka yaptığını zannettim. Nefes alamadığını anlayınca acil yardım ekiplerini aradım. Nişanlım nefes alıyordu. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı" dediği belirtildi.
 
H.B.’nin annesi Emine B. ile babası Reşat B.’nin yeni doğum yapan kızlarının yanına Tire’ye gittikleri öğrenildi.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.