DENİZLİ, Aydın ve Muğla"nın elektrik dağıtımını bir yıl önce üstlenen Aydem Elektrik Dağıtım Şirketi, 2 milyon 200 bin liraya lise yaptıracak. Sevindik Mahallesi"nde yapılacak olan Aydem Lisesi"nin protokolü Vali Yavuz Erkmen, Aydem Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Başkan Yardımcısı Ali Yağlı tarafından imzalandı. Vali Erkmen, bu yıl yapılan protokollerle eğitime hayırseverlerin katkısının 13 milyon liraya ulaştığını belirterek, “Şehrimizin elektrik dağıtımını yapan Aydem şirketi de eğitime büyük bir katkıda bulunuyor. Güzel bir eser ortaya çıkacak. Aydem, eğitimin de gelişmesine her zaman destek veriyordu. Sosyal sorumluluk kapsamında eğitime katkıları devam edecektir” diye konuştu.

Yatırımlarımız sürecek

Aydem Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı da, halktan aldıklarını halka vererek eğitime katkıda bulunduklarını kaydederek, “Grup olarak bölgeye olan enerji yatırımlarımız sürüyor. Bölgenin gelişmesi bizim için de çok önemli. Bu nedenle eğitime katkıda bulunmaktan çok mutluyuz. Enerjiden olan kazancımız arttıkça biz de bölgenin eğitimi başka olmak üzere her düzeyde kalkınmasına katkıda bulunacağız. İleride başka okullarda yaptıracağız” dedi. Üç kentin enerji dağıtımını yaptıklarını hatırlatan Saldanlı, Adana"da Seyhan Nehri"ne hidroelektrik santrali kuracaklarını da bildirdi. Saldanlı, “Enerjiye olan yatırımlarımızı artırıyoruz. Adana"daki Seyhan Nehri"ne 300 MW"lık bir baraj yapacağız. İki aşamalı olacak. Birincisi bir yıl içinde tamamlanacak, ikincisi ise 3 yıl içinde kademeli olarak tamamlanacak. Yatırımın piyasa değeri yaklaşık 500 milyon dolar olacak” dedi.

Sevinçle karşılandı

Aydem Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından Sevindik Mahallesi"ne yapılacak olan Aydem Lisesi 3 milyon 500 bin TL"ye mal olacak. Okulun 2 milyon 200 bin TL"si Aydem tarafından geri kalanı Özel İdare tarafından karşılanacak. 32 derslikli 3 katlı yapılacak olan Aydem Lisesi bir yılda tamamlanacak. Bu yatırım büyük sevinç ile karşılandı. / DHA