Genç kuşağın en dikkat çeken flamenko yorumcularından biri olan gitar virtüözü Jeronimo Maya ve bağlama ustası Erdal Akkaya iki kültürün müziğini bir araya getirdi. Her iki kültürün toprağının sesini buluşturmak ve zihinlerde iz bırakmak için bir araya gelen ikili Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde muhteşem bir konsere imza attı.

Flamenko gitarın dev yorumcusu Jeronimo Maya ve bağlama ustası Erdal Akkaya, Türk ve İspanyol kültürünü, her iki toprağın sesini buluşturan ve gönüllerde iz bırakan bir konserle Küçükçekmeceli müzikseverlerin karşısına çıktı. İkili eşsiz yorumlarıyla seyircileri, Flamenko'nun doğduğu Endülüs'ten Anadolu'nun bozkırlarına uzanan bir müzik yolculuğuna çıkardı. İkili, flamenko müziği'nin seçkin örneklerini ve Anadolu'nun klasikleşmiş eserlerini başarıyla harmanladı.

EMEK DOLU BİR PROJE

Konserde projenin ortaya çıkış hikayesini seyircilerle paylaşan Erdal Akkaya, "6-7 ay önce Jeronimo'yla iletişim kurduk. Anadolu'nun tınılarını Endülüs'le birleştirecek bir proje aklımıza geldi ve ben provalar için İspanya'ya gittim. Orada uzun bir çalışmanın içine girdik. Oldukça kapsamlı ve emek dolu bir proje oldu" dedi. İspanya'nın önemli flamenko yorumcularından biri olan Jeronimo'nun da İstanbul'da olmaktan dolayı büyük mutluluk içinde olduğunu dile getiren Akkaya, Küçükçekmece Belediyesi'ne ve Başkanı Aziz Yeniay'a da övgüler yağdırdı. Proje için çeşitli programlara katıldığını ifade eden Akkaya, Küçükçekmece ilçesinin kültür ve sanata verdiği önemle adını her yerde duyurmayı başardığını belirtti.

MAYA’DAN SÜPER PERFORMANS

Konserde usta ikilinin uyumu göze çarparken, Jeronimo Maya'nın sempatik tavırları ve üstün performansı seyircilerden büyük beğeni topladı. Maya, tek bir gitardan adeta bir orkestra çıkardı. Erdal Akkaya ise büyük usta Ali Ekber Çiçek'in 'Haydar Haydar' türküsünü başarıyla yorumlayarak seyircileri coşturdu. Konserde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve başkan yardımcısı Levent Uslu da yer aldı. Başkan Aziz Yeniay, yaklaşık iki saat süren konserin ardından sanatçılara çiçek vererek sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.