Aydın İl Genel Meclisi'nde önceki gün İl Özel İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince encümen üyeliliği seçimlerinin yapılmasının ardından, bugün devir teslim töreni yapıldı.
Yeni seçilen üyeler görevlerini devir alırken; Vali Malay, görev süresi dolan üyelere plaket vererek, hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
İl Özel İdaresi Encümen Salonu'nda gerçekleşen törene Vali Malay'ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, eski ve yeni encümen üyeleri ile davetliler katıldı.
Törende konuşan Vali Malay, hem karar alma sürecinin hem de icraatların hızlanması adına mahalli idarelerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Artık illerde karar organı statüsünde il genel meclislerinin bulunduğuna işaret eden Malay, yılda bir defa meclis adına kararlar almak için encümen seçimlerinin yapıldığını hatırlattı. Her yıl yeni üyelerin görevi eskilerinden devir alarak hizmetlerini aksatmamak için çalışmalar yaptığını belirten Malay, “Göreve gelen arkadaşlarımız her türlü özel işlerini bir tarafa bırakarak, büyük bir özveri ile Aydın'a nasıl daha güzel bir hizmet verebilirim arayışı içerisine girerler. Sınırlı imkanlara rağmen en uzak köylerimize kadar başta elektrik, yol ve su olmak hizmetlerin ulaşmasını sağlarlar. Bunu yaparken kafadan değil, önem sırasına göre dağılım yaparlar. Bazen bu kararlar alınırken encümen toplantıları köylerde yapılır, vatandaşların görüşüne başvurulur. Hangisinin daha öncelikli olduğu kararlaştırılır. Ben bu konuda çok rahatım. Çünkü bazı illerdeki meslektaşlarım encümen üyelerinin kararları nedeniyle sıkıntı yaşadılar. Ama benim gözüm arkada değil. Seçilen arkadaşlarımız bugüne kadar arkadaşlarımız öncelik ve adalet ilkelerine sadık kalarak kararlar aldılar. Bugünden sonrada Aydın'da kurulan bu temel üzerine hizmetlerin devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından görev süresini dolduran encümen üyeleri Mehmet Bilginer, Nahit Yetim, Ahmet Akkın, Nuri Güler ve Kazım Günaydın'a Vali Malay ve yeni encümen üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra eski ve yeni üyeler ile protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.