FORBES"UN dünyanın en zengin gençleri listesinde, 19.8 milyar dolarlık servetleriyle arama motoru Google"ın kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin zirveye çıktı. Listeye giren tek Türk Serra Sabancı oldu.

Amerikan finans çevrelerinin dergisi Forbes"in 2011 yılının milyarderler listesi geçen yıl zenginlerin servetini yaklaşık 1 trilyon dolar artırdığını ortaya koyarken, bu listede genç zenginler de dikkat çekiyor. 1210 kişinin yer aldığı listeye bakıldığında, en zengin gençlerin teknolojide attıkları başarılı adımlarla servetlerine servet kattıkları görülüyor.

Zenginlerin önceki yıl 3.6 trilyon dolar olan toplam serveti geçen yıl 4.5 trilyon dolara çıktı. Yaşları 40"ın altında olan dünyanın en zengin gençlerinin toplam serveti 87.7 milyar doları buluyor. Dünyanın en zengin gençleri listesine göre, en zengin gençler 19.8"er milyar dolar servetleriyle internet arama motoru Google"ın kurucu ortakları ABD"li Larry Page ve Sergey Brin oldu. Her ikisi de 37 yaşında olan Page ve Brin, Forbes"in 2011 milyarderler listesinde ise 24"üncü sırayı paylaştılar. Page ve Brin"i ise sosyal paylaşım sitesi Facebook"un kurucusu ABD"li Mark Zuckerberg izliyor. Geçen yıl servetini önceki yıla göre üç kattan fazla arttırarak 13.5 milyar dolara çıkaran 26 yaşındaki Zuckerberg, milyarderler listesine ise 52"inci sıradan girdi. Zuckerberg"i de 4.1 milyar dolarla Çinli Yang Huıyan takip ediyor. Yang, milyarderler listesinin ise 265"inci sırasında bulunuyor. Dünyanın en zengin gençleri arasına Türkiye"den 1 milyar dolarlık servetiyle Serra Sabancı girdi. Serra Sabancı, milyarderler listesinde 1140"ıncı sırada yer aldı.

Zuckerberg"in serveti yüzde 238 arttı

Listenin ikinci sırasında ise son zamanlarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika"daki halk hareketlenmelerinin örgütlenmesinde ve yayılmasında önemli bir yer edinen sosyal paylaşım sitesi Facebook"un üreticisi Mark Zuckerberg bulunuyor.

taraf