İstanbul Yenikapı"daki bir bilgisayar şirketinin muhasebesinde çalışan Gülten İstekli, 2002"de henüz 17 yaşındayken kendisinden 25 yaş büyük tarım işçisi Cemil İstekli"ye âşık olup onun peşinden Şanlıurfa"nın Siverek İlçesi"ne gitti. Cemil İstekli, onun nikâhsız yaşadığı Yıldız Erik ve 8 çocuğuyla birlikte Siverek"te yaşamını sürdüren Gülten İstekli, şimdi Hatay"ın Kırıkhan İlçesi"nde havuç tarlasında mevsimlik işçi olarak çalışıyor. Bir zamanlar klavye kullanırken Cemil İstekli"nin peşinden koşan Gülten İstekli, havuç tarlasında günde 15 TL ücretle ırgatlık yapıyor. “Türkiye"nin en ünlü kuması” Gülten İstekli, hemcinslerine uyarıda bulunarak kumalığın iyi bir şey olmadığını söyledi.

"ÖZENEN İNSAN ÇOK"

Kumalığa karşı olduğunu belirten Gülten İstekli, bir yuvanın 3"e bölündüğünü vurgulayarak “Özenen insan çok. Ama hem erkeğe hem de kadına bu durumu tavsiye etmiyorum. Bir insan kalbini ikiye bölebilir mi? Hem evin erkeği için hem de diğer eş için zor bir durum” diye konuştu.

Gülten İstekli, kuma olayını hiç kimseye tavsiye etmediğini ve bu yola başvuranların ölümü de göze alması gerektiğini dile getirerek “Biz kötü bir örneğiz” dedi. Eşi Cemil İstekli ise bir üniversitenin “kumalar” üzerine yaptığı araştırmaya tepki gösterdi.

Araştırmada, Türkiye"de 187 bin kumanın olduğunun açıklandığına değinen Cemil İstekli, “Bu araştırma iyi bir araştırma olsaydı, rakamın 1 milyonun üzerinde olduğu ortaya çıkardı. Çünkü Batı"da "metres" denilen olay, Doğu"da kuma olarak algılandığı için araştırma gerçeği yansıtmıyor” tepkisinde bulundu. Cemil ve Gülten İstekli, ayrılacakları yönündeki haberleri de yalanladı.

"ADI KONULMALI"

Gülten İstekli de metres olaylarına gönderme yaparak, “Onların adı konulmuyor. Bizlere en azından nikâh çıkartılıyor” diye konuştu.

"Kimseye tavsiye etmem"

Kuma getirerek hata yaptığı özeleştirisinde bulunan Cemil İstekli, “Türkiye"deki erkeklerin yüzde 60"ı açıkça veya gizli yasak ilişki içerisindedir. Sürekli gündeme gelmemiz nedeniyle o dönemlerde sıkıntı yaşadık. Kuma olayı ağır bir yüktür ve kimseye tavsiye etmem” dedi.

HABERTÜRK