Üç gün önce Ak Partili Belediye Başkanı M. Abdi Bulut"la görüşmek isteyen bir kişinin pompalı tüfekle makam katında ateş etmesi, akıllara daha önce yaşanan olayları getirdi. Son 32 yılda üç başkan, bir başkan vekili, bir başkan oğlu ve bir başkan şoförü uğradıkları saldırılarda öldü.
* CHP"li Belediye Başkanı Mehmet Yeşilçimen, 11 Aralık 1977"de Yusuf Kanlı tarafından öldürüldü.
* Belediye Başkan Vekili Ahmet Gürdal, 1988"de kendisine ait otelin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü.
* MHP"li Belediye Başkanı Burhan Kerküklü, 31 Aralık 1995"te partisinin Merkez İlçe Başkanı İsmail Mısırlı"nın kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirdi.
* Namlular bu kez daha önce 3 dönem başkanlık yapan CHP"li Ekrem Çetin ile oğlu Cahit Çetin"e çevrildi. Çetin 1999"da Orhan Yılmaz"ın saldırısına uğradı. Kurtulan Çetin ile oğlu 2005"te öldürüldü.
* Kara bulut AK Parti"den başkanlık koltuğuna oturan Abdi Bulut"un üzerinden de gitmedi. Bulut, 2005"te Mehmet Zezzele"nin saldırısına uğradı. Bulut"u hedef alan 2. saldırı 8 Aralık"ta yaşandı.
* 2006"da Park ve Bahçeler Müdürü Ali Deli ile Bulut"un şoförü Mustafa Çetin arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Deli"nin oğlu Osman Deli, Çetin"i öldürdü. Çetin"in ağabeyi Ferhat Çetin de Deli"nin ağabeyi Halil Deli"yi öldürüp, üç yakınını yaraladı.