Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Masası'ndan geçtiğimiz hafta CHP'ye giden bir yazı partiyi karıştırdı. CHP'nin 22-23 Mayıs tarihlerinde yapılan kurultayda bir önerge ile uygulamaya girecek olan yeni tüzüğün ileri bir tarihte uygulamaya girmesine karar verilmesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dikkatini çekti. Kurultay gündeminde olmamasına rağmen bir önerge ile tüzüğün iptal edilmesinin yasal olmadığını belirten Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'ye hangi tüzüğü uyguladığını soran bir yazı yazdı. Yazı CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın önüne giderken, Kılıçdaroğlu durumdan haberdar edilmedi. Deniz Baykal ile yaptığı görüşmede yazıdan haberdar olan Kılıçdaroğlu'nda Sav'a karşı şüpheler oluştu. Sav ise Kılıçdaroğlu'nun tüzük kurultayı yaparak elindeki yetkileri almasının önüne ise il başkanlarına imzalattığı "kurultay istemiyoruz" bildirisi ile engellemeye çalıştı.
BAYKAL'LA GÖRÜŞME TEDİRGİNLİĞİ

Kamuoyunun sempatisinin yanı sıra yerleşmiş kalıpları bozan açıklamalar yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kaybetme korkusu yaşayan Sav, Baykal-Kılıçdaroğlu görüşmesi ile tedirgin oldu. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu'nun partiye gelmemesi Sav'ın şüphelerini iyice artırdı.


Militan gibi çalışma çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında partilileri "militan" gibi çalışmaya davet etti. Militan gibi çalışarak iktidara geleceklerini ileri süren Kılıçdaroğlu, yaptığı hatanın farkına vararak, iktidara gelmek için hukuka ve yasalara uygun çalışmalar yapacaklarını söyledi. iktidarın baskı ve korku rejimi oluşturduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, AK Parti için "İktidarda kalmak için her türlü baskıyı göze alan, iktidarda tutunmaya çalışan bir partidir" tanımlaması yaptı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı yeni anayasa çalışmalarından çark etmekle suçladı.