Olay, Osmanbey'de bulunan bir moda evinde önceki gün yaşandı. Mağazaya gelen oldukça şık giyimli bir kadın, butikte görevli bir kadınla mağazayı gezmeye başladı. Butik çalışanından fiyatlarla ilgili bilgi alan kadın, çalışanın bir anlık dalgınlığından yararlanarak önce bir kolyeyi çaldı ve hemen çantasına attı.
Yaklaşık 10 dakika boyunca modaevini gezen kadın daha sonra üst kata çıktı. Yanında çalışan kız olmasına rağmen eldiven ve eşarpların olduğu bölüme giden kadın hırsız, ilk olarak bir eşarbı hızla çalarak çantasına attı.

Durumdan habersiz mağaza çalışanı ise kadınla konuşmaya devam etti. Yaklaşık iki dakika sonra yine aynı rafta bulunan eldivenleri çalıp el çabukluğuyla çantasına atan kadın, hiçbir şey olmamış gibi mağazadan ayrıldı. Mağaza çalışanları kadının ayrılmasından sonra işlerine devam ederken, ertesi gün yapılan mal sayımında yaklaşık 2 bin 500 liralık bir kolye, eşarp ve eldivenin kayıp olduğu anlaşıldı. Uzun süre kamera kayıtlarını inceleyen çalışanlar gördükleri karşısında şoke oldu.
Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan hırsızlığı bir gün önce mağazaya gelen şık giyimli kadının gerçekleştirdiğini anlayan çalışanlar durumu hemen polise bildirdi. Mağaza çalışanı Selen Baş, "Olaydan bir gün önce de mağazaya gelmişti. Hatta bir ayakkabı beğendi ve daha sonra alacağını söyledi. Hırsızlığın olduğu gün gene geldi. O kadar şık giyimliydi ki şüphelenmedik bile. Bir gün sonra kamera kayıtlarını inceleyince hırsızın o kişi olduğunu anladık. Öyle bir hırsızlık yapmış ki eldiven ve eşarbın renkleri bile birbirine uyuyor" dedi.
Polis, şık giyimli hırsızın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.