Aida Gomez ve grubu, Mersin Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Sanat yönetmenliğini ve koreografisini Gomez'in üstlendiği gösteriyi Emilio Sagi yönetti. Işık tasarımını Nicolas Fistchel, kostüm tasarımı Miguel Cresp'in yaptığı eseri Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ile yaklaşık 700 sanatsever izledi.
İspanya'da Jerez kentinde yapılan prömiyer sonrası 'En seksi Carmen' ifadesiyle başlıklara taşınan Aida Gomez, muhteşem prodüksiyonu ile Mersin'de 'Flamenko Ateşi' yaktı. Bizet'in unutulmaz Carmen müzikleri ile gösteri için Jose Antonio Rodriguez tarafından özel bestelenmiş flamenco eserleri, dans ve müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Carmen gösterisi ile İspanya'dan gelen Aida Gomez ve grubu coşkulu, şehvetli, aşk dolu dans şöleni ile izleyicileri büyüledi.
Çin, Japonya, Avrupa ve ABD'yi içeren dünya turnesinin son durağında Mersin'e gelen Aida Gomez ve grubu yaklaşık 2 saat süren gösteri sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Dünya turnesi kapsamında birçok ülke gezdiklerini söyleyen Aida Gomez, "Türkiye'ye ayrıca olağanüstü sempati duyduğumu söyleyebilirim. Bodrum ve Ankara için teklifleri hiç düşünmeden kabul etmiştim" dedi.
Carmen'in kendi yapısı ile örtüştüğünü kaydeden Gomez, şunları söyledi:"Dansçının duruşundaki, kendine güven en önemlisi. Bir kadın olarak, bu gösterinin sanat yönetmenliğini yaparken dikkat ettiğim özelliklerden birisi budur. Şimdiye kadar sahneye konulan Carmen'lerin hemen hepsinde erkek imzası vardı, belirttiğim gibi sanat yönetmenliğinde benim oluşumun en mühim tarafı bir kadın oluşum. Bizet'nin orijinal müziklerini kullanmakla beraber yeni müziklerle sentezleyerek de gördüğümüz Carmen'le beraber, duyduğumuz Carmen de değişmiş oldu" diye konuştu.
Flamenko'nun tutkuyu yansıttığı kadar klasik danslara göre de özgür bir dans olduğunu vurgulayan Aida Gomez, "Bu dansı yaparken dansçının kendi duygularını, hislerini katabiliyor olması flamenkoyu daha özgür bir dans haline getiriyor. Hatta sahnedeyken, duygularımı daha fazla katarak abartabilirim. Belki bir sinema filminde bunu yapmazsınız ama özellikle sahnede en özgür, en tutkulu dans flamenko bana kalırsa" diye konuştu.