Araştırmaya göre, aşçılar hem İngiltere'de bir haftada kişi başına tüketilen ortalama atıştırmalık miktarının üzerinde bu gıdalardan tüketiyor hem de daha fazla sigara içiyor. Hazır yiyecekler ve atıştırmalıklar ile sigaranın sağlığı olumsuz etkilediği biliniyor. Medicash adlı kuruluşun yaptığı ankette, 3 bin işçiye yeme-içme ve sigara alışkanlıkları soruldu.

Haftada ortalama 50 sigara ve 14 atıştırmalıkla çiftçiler de kötü netice elde ettiler. Fakat, reklamcılar 9 sigarayla öğretmenleri takip ediyor. Ahçıların ve çiftçilerin arkasından elektrikçiler, sigorta çalışanları ve inşaatçılar geliyor. Kamyon şoförleri ve çağrı merkezi çalışanları da en sağlıksız 10 mesleğin içinde yer alıyor.

Öğretmenler ise reklam işinde çalışanlardan çok uzakta değilken, avukatlar ve sekreterler de daha kötü sonuçlar kazandılar.

Birbirleriyle karşılaştırılınca, en iyi meslekler grubunda yer alan meslek grupları ise haftada 21 sigara tüketiyor, günde en az bir kez atıştırmalık yemekten hoşlanıyorlar, haftada bir kez dışarıda yiyorlar ya da hazır yemek tüketiyorlar.

Aşçıların listenin başında gelmelerinin şaşırtıcı olduğunu söyleyen anket görevlileri, gerçekte evden işe gittiklerinde yemek yapmanın istedikleri en son şey olduğunu belirttiler. Tüm gün iş için mutfakta çalıştıktan sonra, ahçıların eve gidince hazır fırın yemekleriyle basitçe karınlarını doyurup yattıkları tahmin ediliyor.

En sağlıksız meslekler: Aşçı, Çiftçi, Elektrikçi, Sigorta çalışanı, İnşaatçı, Bankacı, Çağrı Merkezi çalışanı, kamyon şoförü, mühendis, seyahat acentesi sahibi.

En sağlıklı meslekler: Reklam temsilcileri, Öğretmen, Halkla İlişkiler Asistanı, Muhasebeci, Avukat, Sekreter, Bilgi Teknolojileri çalışanı, Araştırmacı, Hemşire, Tezgahtar/zaman