Serbest Güreş Genç Milli Takımı'nın Avrupa ve dünya şampiyonu sporcusu Ahmet Peker'in “uykuya düşkünlüğü” kendisine pahalıya mal oldu.

İlk uluslararası başarısına 2005 yılında İstanbul'da düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ulaşan Ahmet Peker, 2006'da Guatamala'da gençler dünya şampiyonu ve Sırbistan'da da gençler Avrupa şampiyonu oldu. Ahmet Peker, 2008 yılında İstanbul'da bir kez daha gençler dünya şampiyonluğunu elde ederken, son olarak 2009 yılında Gürcistan'da, gençlerde ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Henüz 20 yaşında olmasına karşın elde ettiği büyük başarılarla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM), 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeye aday 1000 sporcuya verdiği, yaklaşık 500 TL tutarındaki maaşı almaya en yakın adaylar arasında yer alan Ahmet Peker, uykuya düşkünlüğü yüzünden bu şansını kaybetti.

Ankara Büyük Anadolu Otel'de, 29 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında kamp yapan Genç Milli Takım kadrosunda yer alan Ahmet Peker, teknik direktör Yüksel Şanlı'nın uyarılarına rağmen, zamanında uyanamadığı için üst üste iki kez sabah antrenmanına geç kaldı. Bunun üzerine Şanlı, hem Ahmet Peker'i hem de aynı gerekçeyle antrenmanlara geç kalan takım arkadaşları İbrahim Yorulmaz, Rasim Saraç ve Murat Genç'i kamptan gönderdi. Ahmet Peker böylece 15-17 Mayıs tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'na da katılamadı.

AFFEDİLDİ AMA...

Genç Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı'nın daha sonra affettiği Ahmet Peker, 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nın kadrosuna alındı ve burada Türkiye'ye tek altın madalyasını kazandırdı. Ancak, Ahmet Peker'in disiplinsizlik nedeniyle hazırlık kampından gönderilmiş olmasını dikkate alan Güreş Federasyonu yöneticileri, daha sonra kazandığı Avrupa şampiyonluğuna rağmen genç sporcuya ağır bir yaptırım uygulamaktan vazgeçmedi.

Güreş Federasyonu, Peker'in ismini “olimpiyat maaşı” verilmesi uygun görülen güreşçiler listesinden çıkardı. Böylece Ahmet Peker her ay yaklaşık 500 TL tutarındaki, kendisi için oldukça önem taşıyan bir geliri kaybetmiş oldu.

PEKER: “İYİ BİR DERS OLDU”

Ahmet Peker yaptığı açıklamada, hazırlık kampında istemeyerek de olsa antrenmanlara geç kaldığını ve bu yüzden teknik direktör Şanlı'nın kendisine verdiği cezayı hak ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Olimpiyat maaşı alacak sporcular listesinden çıkarılmam da benim için iyi bir ders oldu. Bundan sonra aynı hataları tekrarlamamaya çalışacağım. Hedefim büyükler kategorisinde de Avrupa ve dünya şampiyonluklarının yanı sıra Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak.”