İzmir"de otobüslerebiniş 1.55 TLolurken, İstanbul ve Ankara"da 1.50 TL

İzmir 2. İdare Mahkemesi"nin, 1 Haziran 2009"dan beri uygulanan toplu ulaşım tarifesini iptal etmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi ilginç bir karar aldı. Mahkeme kararına bir günlüğüne uyan belediye dün otobüslere tam binişleri 1,35 TL yaptı. Fakat bu indirim sadece 24 saat sürdü. Bugünden itibaren ise tam binişler 20 kuruş zamlandı ve 1.55 TL oldu.
Öğrenci ve öğretmenlerin indirimli tarifesi ise 90 kuruştan 85 kuruşa çekildi. Şoför kartı ile otobüslere binişler ile jetonla vapurlara binişler 2 TL"den 3 TL"ye yükseltildi. Bu arada 90 dakika içinde yapılan ikinci ve üçünücü binişlerden para alınmaması uygulaması da bundan sonra da devam edecek.

Pahalılıkta birinci
Bu kararlarla İzmir ulaşımda Türkiye"nin ne pahalı şehri haline geldi. İzmirliler tam binişlerde İstanbullulardan bile daha fazla ödeyecek. İstanbul"da “Akbil” kullanarak otobüsülere binenler 1.5 TL ödüyor. İndirimli bilet ise 85 kuruş. Fakat ikinci binişlerde yarı fiyat uygulaması var. Bu şehirde ayrıca aylık 110 TL"lik “Akbil” karşılığında sınırsız ulaşım olanağı da mevcut. Öğrenciler için de 55 TL"lik “Akbil” karşılığında sınırsız ulaşım imkanı var.
Ankara"da toplu ulaşımı kullananlar otobüse 1.39 TL"den biniyor. Yılbaşından itibaren geçerli olacak zam ile bu şehirde ulaşım 1.50 TL olacak. Yani yine İzmir"den ucuz olacak. Bu arada Ankara"da otobüslere 45 dakika içinde ikinci binişlerden herhangi bir ücret de alınmıyor./milliyet