Cinsel saldırı suçlamasıyla New York’ta önceki gün tutuklanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, kelepçeli bir şekilde Harlem’de bir polis karakolundan muayeneye götürüldü. Ardından mahkemeye çıkarılan Strauss-Kahn, avukatının 1 milyan dolarlık kefalet talebine rağmen hakim kaçma riski olduğu gerekçesiyle kefaleti reddedip tutuklama kararı verdi. Strauss-Kahn’ın duruşması 20 Mayıs’ta yapılacak. 
 
IMF Başkanı Strauss-Kahn hakkında 7 ayrı suçtan 74 yıl 3 ay hapis cezası isteniyor. Strauss-Kahn’ın avukatı Benjamin Brafman, hakim karşısına çıkan müvekkiliyle ilgili olarak, “savaş yeni başladı” dedi. Brafman, ayrıca müvekkilinin, olayın geçtiği otelden kaçmadığını söyledi ve “Acelesi vardı, çünkü öğle yemeğine randevusu vardı, öğle yemeğindeki tanık da bunu doğrulayacak” dedi. Polis kaynakları ise , Strauss-Kahn’ın otelden kaçarcasına ayrıldığını, hatta cep telefonunu bile unuttuğunu bildirdi. 
 
‘En büyük zaafım kadın’ 
Fransız Liberation, nisan ayındaki bir mülakatta Strauss-Kahn’ın, “en zayıf noktalarından biri olarak kadınları” gösterdiğini yazdı. Liberation, “Seçimlerde en büyük zaafınız nedir” sorusuna IMF Başkanı’nın “Para, kadınlar ve Musevi olmam” dedi. 
 
ABD’li kadın hâkim tutukladı 
Hâkim Melissa Jackson, Strauss-Kahn’ı Fransız vatandaşı olduğu için kaçma riski bulunduğu gerekçesiyle tutukladı. Strauss-Kahn’ı ünlü avukat William Taylor ile Michael Jakson’un çocuk tacizi davasındaki avukatı Benjamin Brafman savundu. Bu arada Fransız gazeteci Tristane Banon da 2002’de başkanın tacizine uğradığını iddia etti.