En önemli cinsel organ hangisi çıktı?.. 
 
 
Ayşegül Aydoğan Atakan Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nin (CETAD) Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve direktörlüğünü Psikiyatr Doç. Dr. Cem İncesu’nun yaptığı “Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Alanında Ulusal ve Yerel Medya Yoluyla Savunuculuk Projesi”nin ilginç veriler içeren üçüncü dosyası açıklandı.
 
Üçüncü dosya, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Geropsikiyatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Eker, Avrupa Menopoz ve Andropoz Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Ertüngealp ve İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Programı Başkanı Prof. Dr. Arşaluys Kayır tarafından hazırlandı.
“Cinsel sağlık – üreme sağlığı alanında kadında sağlıklı yaşlanma” konulu dosyada, cinsellikte pek çok sorunun yanlış bilgilerden kaynaklandığı vurgulandı. Cinselliğin beyinde başladığına değinilen dosyada, “Beyin en önemli cinsel organdır. Cinsellik için çok yaşlı olduğumuzu düşünmemek önemli” denildi. Uzmanlar dosyada, yaşlandıkça cinselliğin kalitesinin azalmadığına, aksine cinsellik açısından kendilerine duydukları güvenin arttığına dikkat çekti. 
 
Cinsel olgunluk 40′larda
 
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Engin Eker, sağlıklı yaşlıların sayısının arttığını belirterek, “Sağlık demek aktif seks demektir” dedi. Yaşlandıkça kadınların cinselliği başlatma konusunda daha aktif olduğunu, erkeklerinse romantikleştiğini kaydeden Eker, “Kadınlar 40′larında cinsel olgunluğa ulaşıyor, çoğu kez orgazmlarını 40′tan sonra daha yoğun yaşadıklarını ifade ediyor” diye konuştu.