CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
 
CHP MYK toplantısında illerden gelen seçim sonuçlarının değerlendirilmesi, parti içi muhalefetin yükselttiği kurultay tartışmalarının da gündeme gelmesi bekleniyor.
 
“CHP KURULTAYLAR PARTİSİ OLMAMALI”
 
Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu toplantıya gelişinde gazetecilerin soruları üzerine parti içi muhalefetin kurultay taleplerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Canalioğlu, “İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde CHP, umduğu ve beklediği sonuçları alacaktır. O nedenle biz kurultaylardan yılmıyoruz. Yeteri kadar imza bulurlarsa biz çıkarız kurultayımızı yaparız ama CHP kurultaylar partisi olmamalıdır” dedi. Deniz Baykal’ın Genel Başkanlık yaptığı dönemde “Bıktım bu kurultaylardan” dediğini anımsatan Canalioğlu, “Bu kurultaydan bıkma olayını kendilerinin de bırakmaları lazım. Herkes kendi kendi yerini bilecek, CHP’nin göstermiş olduğu başarıyı sahiplenecek, basın üzerinden de konuşmayacak. Gelecek burada yetkili organlara konuşulacak. Öyle dışarıdan bu partinin almış olduğu başarıyı küçümsemek, bu partiye yanlış yapmak demektir. Bu partinin belli kademelerindeki isimlerinde bunu yapması yanlıştır” diye konuştu.
 
“KİM PARTİSİNİ KÜÇÜLTÜYORSA ONUN İÇİN DİSİPLİN ÇALIŞIR”
 
Canalioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in parti içi muhaliflerin açıklamalarıyla ilgili olarak dün yaptığı “Gerekirse disiplin işleyecek” uyarısını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Tabii ki gerekirse gidilebilir. Çünkü bu partinin bir tüzüğü var. Disiplin yönetmeliği var, bunlar doğrultusunda yanlışı kim yapıyorsa partisini küçültüyorsa elbetteki disiplin kurulları çalışır. Burası CHP’dir 87 yıllık köklü bir partidir, kimse koltuk peşinde olmasın” dedi.(ANKA)