Mallorca"dan 14 milyon Euro"ya transfer edilen İspanyol, 2 yıllık İstanbul serüveninde Türkiye"nin önde gelen forvetlerinin gölgesinde kaldı.. Hem en pahalı isim de o!

F.BAHÇE"NİN tartışılan ismi Güiza"nın rakamları, tüm gerçeği gözler önüne seriyor. 2 sezon önce Mallorca"dan 14 milyon Euro"ya transfer edilen İspanyol, 2 yıllık kariyerinde Türkiye"nin önde gelen forvetlerinin gölgesinde kaldı. La Ligi"dan İstanbul"a "27 gollü kral" etiketiyle gelen Güiza, 2 sezonda 83 maça çıkıp 30 golde kaldı.. Aynı rakam 5 milyon Euro"ya Lyon"dan G.Saray"a gelen Baros"ta 59 maç 36 gol, bonservis bedeli ödenmeden alınan Kewell"da ise 61 maç 25 gol..

TRABZON"UN A.Gücü"nden 2 milyon Euro"ya transfer ettiği Umut Bulut"un 67 maçta 29 gol attığı 2 yıllık süreçte, Beşiktaş"ın aynı ücrete Corinthians"tan aldığı Bobo ise 72 maçta 30 gol atmayı başardı.

KAPTAN ve Güiza"nın "besin kaynağı" Alex ise aynı sürede 72 maçta 34 gol attı.. Bu maç ve gol sayılarını yüzdeye vurduğunuzda ise en pahalısı Güiza, esasında en başarısızı..