Galatasaraylı futbolcu, Fenerbahçe"nin, Alex ve Roberto Carlos nedeniyle Brezilya"da ve dünyada her geçen gün daha fazla tanındığını söyledi, “Ben fazla bilinmiyorum. Ancak Türkiye"de benim yaptıklarımla, diğer meslektaşlarımın yaptıkları ortada” dedi

Galatasaray"ın tartışılan yıldızı Lincoln, ülkesi Brezilya"nın Esporte gazetesine verdiği özel röportajda, Fenerbahçe"nin, Brezilya ve dünyada her geçen gün dana fazla tanınan bir kulüp olduğunu söyledi. Lincoln, bu durumu sarı-lacivertli kulübün yaptığı yıldız transferlerine bağladı.
Sarı-kırmızılı oyuncu, özellikle Alex ve Roberto Carlos transferleri ve geçen yıla kadar Zico"nun takımın başında olmasıyla Fenerbahçe"nin tanıtım kampanyasında büyük ilerlemeler kaydettiğini de ekledi. Lincoln, “Fenerbahçe"nin yıldızları Galatasaray"da olsaydı, tanıtım açısından avantaj yakalardı. Ancak bu durum bende bir kompleks yaratmıyor. Çünkü bir realite ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
Galatasaray"a geldiği günden bu yana hiçbir sorun yaşamadan futboluna devam ettiğini belirten Brezilyalı yıldız, “Özellikle 2007-2008 sezonunda hem de ligi hem de Süper Kupa"yı kazanarak unutulmaz günler yaşadık” hatırlatmasını yaptı ve şöyle devam etti:
“Galatasaray"ın, Brezilya"da tanınmaması nedeniyle ülkemde pek bilinmiyorum. Ama Türkiye"deki en iyi Brezilyalı olduğumu söyleyebilirim. Çünkü burada yaptıklarımla, diğer Brezilyalı meslektaşlarımın yaptıkları ortada. Bu sezon da bizim için her şey bitmiş değil”.

MİLLİYET