Versatile koleksiyonunu Yiğit Özer tasarladı, Kütahya Seramik bu sıra dışı yaratıcılığı destekledi ve bu birliktelik dünyanın hayranlığını kazanarak en itibarlı ödülün sahibi oldu.
4 Temmuz’da Almanya’da düzenlenen, ev sahipliğini Prof. Dr. Peter Zec’in yapmış olduğu “Red Dot Tasarım Ödülleri”  töreninin galasına tasarım, sanat, medya ve mimarlık alanında yaklaşık 1200’ün üzerinde davetli katıldı. “Red Dot Tasarım Ödüllerinin” bu yılki jürisinde bulunan isimler; Tony Chang, Martin Darbyshire, Ken Okuyama, and Marcello Morandini‘ydi. 
Tasarımcı Yiğit Özer’in imzasını taşıyan Versatile koleksiyonu Arc ve Axis serileriyle dünya çapında tasarım alanında uluslar arası kalite onayı kabul edilen Red Dot Tasarım Ödülleri’nde “Red Dot Design Award Best Of The Best 2011”  ödülüne layık görüldü. 
1953 yılından bu yana endüstriyel tasarım, ambalaj tasarımı, reklam ve interaktif medya gibi tasarımın çeşitli dallarında verilen Red Dot Tasarım Ödülleri, yakın geleceğin trend yaratıcılarını gün ışığına çıkarmak ve tanıtmak amacıyla 60 ülkeden 4433 farklı ürünün katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Tasarım uzmanlarından oluşan bağımsız jüri, tasarımların yenilik derecesi, estetik kalitesi, hayata geçirilebilme potansiyeli, işlevselliği, ergonomisi gibi kriterlere göre değerlendirip sıra dışı tasarım konseptlerini uluslararası itibara sahip “Red Dot” ile ödüllendirdi.
 
Versatile koleksiyonu, ARC serisi ile geçtiğimiz aylarda tasarım alanında dünyanın en çok tanınan ve en prestijli ödüllerinden biri olan “IF Product Design 2011”i de kazanmıştı.