Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, davetli ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'nce her yıl olduğunu gibi bu yılda “16. Ağız ve Diş Sağlı Etkinlikleri” kapsamında resim ve şiir yarışmaları düzenlendiğini söyledi. İlköğretim okullarının birinci kademelerinde okuyan öğrencilere ağız ve diş sağlığının yaşamdaki öneminin vurgulanması, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve bilincin aşılanması için yarışmaların düzenlendiğini belirten Tırpancı, “Müdürlüğümüzce düzenlenen ağız ve diş sağlığı konulu yarışmalara resim yaparak ve şiir yazarak katılan öğrencilerimize diş fırçalamaya teşvik ve ödünlendirmek için il genelindeki okullarımızda diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı. Amaç çocuklarımızı resim ve şiir ile yarıştırarak ödül ve hediyeler vermek değil; konuyu gündemde tutarak çocukların bilinçlendirilmesini ve bu güzel alışkanlıklarının ömür boyu kazanılmasını sağlamaktır. Tüm öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığına önem vermelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Sağlıklı bir yaşamın insanlar için önemine değinen Vali Mustafa Malay da, her insanın kendisinin doktoru olması gerektiğini ifade etti. Sağlıklı insan nüfusu az olan ülkelerin ilerleme şansının çok az olacağına işaret eden Malay, “Sağlığımıza özen göstermeliyiz. Bunun için daha çocukluktan itibaren yeni nesilleri sağlığın önemi ve nasıl sağlıklı olunacağı yönünde eğitmeliyiz. Bunu yaparsak gelecek nesiller sağlıklı olur. Şimdiden biz bu konulara özen gösterirsek, ileride sağlıklı bir nesil oluşur ve bu bireyler toplumlarına daha çok yararlı olurlar. Daha önceleri çocuklarımız hep robot gibi yetiştiriyor, araştırma ve geliştirmeye yönlendirilmiyordu. Ama eğitim sistemindeki köklü değişiklikler sayesinde bu konuda ciddi adımlar atıldı. Düzenlenen bu gibi yarışmalarla hem çocuklarımız yarıştırılarak rekabet oluşturuluyor hem de çeşitli konularda araştırma ve geliştirme yapmaları sağlanıyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Malay ve protokol üyeleri tarafından belge ve ödülleri verildi. Daha sonra Vali Malay, yarışmada dereceye giren öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışmaya katılan 1053 resim 31 Mart -7 Nisan tarihleri arasında Aydın Devlet Hastanesi'nde sergileneceği belirtildi.