Tofaş"ın Bursa"daki fabrikasında üretilecek yeni nesil Fiat Doblo"ya bir ödül daha... 24 gazeteciden oluşan jüri, yeni Doblo"yu “2011 Uluslararası Yılın Ticari Aracı” seçti

YAKIN dönem içinde 1 milyoncusu törenle banttan inen Fiat Doblo"nun yeni nesli, uluslararası çapta ticari araç sınıfının “Oscar”ı olarak kabul edilen “Uluslararası Yılın Ticari Aracı” ödülüne layık görüldü. 63. Hannover Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı kapsamında, ticari araçlar konusunda uzman, 24 ülkeden 24 gazetecinin oluşturduğu “Van of the Year” jürisi tarafından “2011 Uluslararası Yılın Ticari Aracı” olarak seçilen Yeni Fiat Doblo"nun ödülünü Fiat Hafif Ticari Araçlar CEO"su ve Uluslararası Operasyonlar Yöneticisi Lorenzo Sistino aldı. Jüri Başkanı Pieter Wieman, “Yeni Fiat Doblo"nun tasarımı, birçok açıdan jüriyi etkiledi ve her şeyden önce de Fiat"ın platform ve gövde versiyonlarını bu kategorideki herhangi bir ticari araca göre çok fazla çeşitlendirmiş olması en önemli bir unsur oldu” dedi.
İLK NESLİ DE ALMIŞTI
2006"da Fiat Doblo, 2008"de Fiat Scudo, 2009"da Fiat Fiorino ile bu ödülü daha önce 3 defa kazandıklarına dikkat çeken Sistino ise, yaptığı konuşmada, “Yeni Doblo"nun ödülü kazanması, sahip olduğu yenilik seviyesini sergilemenin yanında, yeni müşteri ihtiyaçlarına cevap vermek adına geçirdiği değişikliklerin büyüklüğünü de ortaya koyuyor” dedi.
8 yılda 1 milyon üretilecek
l Yıllık üretim kapasitesi 140.000 adet.
l 8 yıl ömür öngörüsü esasına göre söz
konusu araçtan yaklaşık 1.000.000 adet üretilmiş olacak.
l Toplam üretimin % 30"u iç pazara verilecek, % 70"i ihraç edilecek. Bununla birlikte 8 yıl içinde 6.3 milyar dolarlık döviz girdisi sağlanması hedefleniyor.
l Projede yapılan sabit kıymet ve araç geliştirme yatırımları için 425 milyon euro harcandı.
l Projenin fikri ve sınai mülkiyet hakları da Tofaş"a ait.
AVRUPA"DAN 60 BİN SİPARİŞ ALDI
TOFAŞ CEO"su Ali Pandır ise, “TOFAŞ olarak Bursa"daki fabrikamızda ürettiğimiz, üzerinde kaliteli Türk işçiliği ve yüksek mühendisliğinin izi olan Yeni Fiat Doblo"nun başarısı, global çapta bir ödül ile taçlandırıldı. Avrupa"da kısa sürede 60 bin adetten fazla sipariş alarak ihracatımıza büyük katkı sağlayan, Türkiye"de ise 15 bine yaklaşan müşterimizin ilk tercihi olan Yeni Fiat Doblo"nun kazandığı uluslararası ödül, otomotiv sektöründe Türkiye"nin emeğinin, bileğinin ve zekasının rüştünü ispat eden bir diğer değerli semboldür” diye konuştu.