30 bin otel arasında en iyi seçilen Türk otellerinin yetkililerine başarı sertifikası verildi.

İnternetten satış yapan dünyanın en büyük tur operatörlerinden Holiday Check'in müşteri anketleriyle belirlediği 2008 yılı dünyanın en iyi 99 oteli arasında 39 Türk oteli yer aldı.Antalya Lara Barut Otel'de düzenlenen Holiday Check'in ödül töreninde, dünyanın en iyi 99 oteli arasına giren 39 Türk otelinin yöneticilerine ödülleri verildi.
MÜŞTERİLER BELİRLEDİ

Holiday Check Genel Müdürü George Zingler, törende, müşterilerinin dünyada 200 ülkeye gittiğine dikkati çekerek, bu anketin müşteri memnuniyeti esas alınarak yapıldığını söyledi. 200 ülkedeki 30 bin otele giden 220 bin müşterinin ankete katıldığını vurgulayan Zingler, 'Ankette en beğenilen 99 otel belirlendi. Dünyanın en iyi 99 oteli arasına 39 Türk oteli girdi. Bu da Türkiye'deki otellerin ne kadar beğenildiğini gösteriyor' dedi.

Türkiye Avrupa İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner de, 'Bütün bunlar Türk turizminin ne kadar ileride olduğunu gösteriyor. Bu ödüller de bunun bir kanıtıdır' diye konuştu. Konuşmaların ardından en iyi 39 Türk otelinin yetkililerine başarı sertifikaları verildi. En iyiler arasında Türkiye'den Magic Life Kemer Imperial, Hotel Amara Wing Kemer, Barut Hotel Lara Resort & Spa, Hotel Delphin Diva, Hotel Delphin Palace, Titanic Beach Resort, Hotel Club Mega Saray gibi oteller var.


Tur fiyatında sürpriz yok

Artık tur duyuruları, tur bedeli, bahşiş, seyahat sigortası, havalimanı vergileri dahil net fiyatlar üzerinden yapılacak. Uygulama TÜrkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) ile seyahat acenteleri arasında yapılan toplantıda karara bağlandı. Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yıllardan beri müşterilerin sıkça şikayet ettikleri 99 Avrodan başlayan fiyatlar stratejisini radikal bir kararla değiştirdiklerini ifade etti.