Otomobil pazarına 2010 yılında sunulan en iyi modele verilen ''Autobest 2011'' ödülünü bu yıl Dacia Duster kazandı.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, 2010 ilkbaharından beri Avrupa, Türkiye ve Kuzey Afrika ülkelerinde satışta olan Dacia Duster, ticarileştirildiği tüm ülkelerde bugüne dek 60 bin satışla büyük bir başarı elde etti.

Uluslararası alanda, gerek satış gerekse üretim açısından büyük talep gören Duster, 2011'den itibaren bazı yeni pazarlarda Renault markası altında satışa sunulacak. Körfez ülkelerinde, Romanya'nın Piteşti fabrikasında üretilen araçlarla ticarileştirilecek, Brezilya ve Arjantin pazarlarına, Brezilya'daki Curitiba fabrikası üretim yapacak, Rusya pazarı için, Moskova'da kurulu Avtoframos fabrikası üretim yapacak, Kolombiya'daki Medellin fabrikası ise Kolombiya, Meksika ve Şili pazarlarını besleyecek.

Autobest jürisinin üyeleri, aralarında yakıt tüketimi, çok yönlülük, iç mekan genişliği ve tasarım olmak üzere 13 farklı kriter üzerinden değerlendirme yaparak sıralamayı belirledi. Bu kriterlerin her biri üzerinden puanlama yapıldı ve Dacia Duster 3600 puan üzerinden toplam 863 puan aldı. 15 jüri üyesinden 10'u Dacia Duster'ı kazanan model olarak gösterdi. Autobest jürisi gelişmekte olan pazarlardan (Doğu Avrupa, Rusya, Türkiye) 15 uzman gazeteciden oluşuyor.