'Genç olmak kolay mı?' başlığı altında yapılan yarışmaya bu yıl 493 eser katıldı. Jürinin değerlendirmesi sonucu 11 karikatür, para ve plaket ödüllerine layık görüldü.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Fuaye Alanı'nda sergilenmeye değer bulunan karikatürler için gerçekleştirilen sergi açılışı sonrası, AKM Perge Salonu'nda ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çok genç yaşında olan bu yarışmanın uzun soluklu olmasını dilediğini söyledi.

Geçen yıl yarışmaya 169 eserin katıldığını hatırlatan Jüri Üyesi Cihan Demirci, başvuru sayısının bu sene 3 katına çıktığına dikkat çekti. Antalya'da karikatürcü açısından bir canlanma olduğunu ifade eden Demirci, "Çok genç, çok yeni arkadaşlar katıldı. Antalya'da sevindirici bir olay, bu yarışmaya belediyeden kimse jüride yer almak için başvurmadı. Biz karikatürcüler bütün eserleri kendimiz inceledik ve seçtik." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yarışmanın birincisi Sait Munzur'a 3 bin TL'lik ödülünü ve plaketini vererek, kendisini kutladı. Karikatür yarışmasının ikincisi Mehmet Kahraman olurken, üçüncü Oğuz Demir, ödülünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal'dan aldı. Yarışmada 2 adet mansiyonu ise Ömer Çam ve Asuman Küçükkantarcılar paylaştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü Aytur Şahinbay'ın, Altan Erbulak Özel Ödülü Kürşat Zaman'ın, Jüri Özel Ödülü ise Tuncer Özer'in oldu. 18 yaş altındaki genç karikatürcüleri özendirmek amaçlı Jüri Özendirme Ödülleri'ni de Utku Kalıpçıoğlu, Berk Selçuk ve Baret Kazazoğlu kazandı. Yarışmadan sonra ise jüri üyesi Cihan Demirci, usta karikatürcü Altan Erbulak'ı anlatan bir sunum gerçekleştirdi.