1-İlk Sayfası

Keşke devam etse

Gazeteciler Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas'ın; yazarlarla kitaplarının ilk sayfalarını konuştuğu program geçen hafta final yaptı. Hakan Bıçakcı, “Her bölümü zihin açıcı” diyor. Doğu Yücel'se ortak bir temenniyi dile getiriyor: “Çok talep gelirse belki devam ederler!” Spotify ve iTunes'tan dinleyebilirsiniz.

2-AÇIK BİLİM



Derinlemesine bilgi

Yayın yönetmenleri; Tevfik Uyar ve Kaan Öztürk. Doğu Yücel bu seri için, “Merak ettiğiniz konular hakkında hap bilgiler almaktansa konuyu derinlemesine öğrenmek isteyenler için... Üstelik eğlenceli de” diyor. acikbilim.com'dan, Spotify'dan ve iTunes'tan dinleyebilirsiniz.

3-Medyascope.tv

Haber, kültür, tarih

Harun İzer, “Güncel habercilik alanında oldukça başarılı bulduğum bu kanalın podcast yayınlarını yakından takip ediyorum” diyor. Nilay Örnek de platformun programlarından 'Kültür ve Tarih Sohbetleri'nin sıkı takipçisi. Spotify, iTunes ve Soundcloud'dan dinlenebilir.

4-Açık Radyo

Birer hazine

Açık Radyo'nun podcast'lerini Nilay Örnek birer 'hazine' olarak tanımlıyor. Kanalın podcast'leri içinden jürimiz için öne çıkanlar; Ömer Madra, Murat Can Tonbil ve Selahattin Çolak'ın yaptığı 'Açık Gazete' ile Güven Güzeldere imzalı 'Açık Bilinç'. Sitesinden ve iTunes'tan dinlenebilir.

5-Gerisi hikaye

Ciddi ve komik

Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy ve Galip Dursun'un hazırladığı, teması korku kültürü olan bu seri için Doğu Yücel, “Zaman zaman bilimkurgu ama en çok da korku edebiyatı üzerine bilgilendirici bir podcast” diyor. Sitesinden, Spotify ve iTunes'tan dinleyebilirsiniz.

6-TRT Radyo Tiyatrosu

Zaman yolculuğu

Bahar Kader: “Müşfik Kenter, Tuncel Kurtiz,

Alev Sezer gibi nice efsanevi tiyatro sanatçısının seslendirmeleriyle TRT arşivinin kıymetlileri tüm zamanlarıma eşlik ediyor diyebilirim. Başka zamanlara ışınlanmak isteyenler kaçırmasın.” Spotify ve iTunes'tan dinlenebilir.

7-Socrates Dergİ

Sporun her dalı

Socrates ekibinin hazırladığı, futboldan bisiklete, basketboldan atletizme çeşitli dallara uzanan podcast'ler için Elif Key: “Sporun her dalına dair aşırı bilgiyle donanmak isteyenler dinlemeli.” Sitesinden, Spotify'dan, iTunes'tan ve Soundcloud'dan dinlenebilir.

8-Girişimci Muhabbeti



Girişimciler için...

Ahmet Can: “Girişimcilik ekosistemi içinden gelen Barış Koçdur, Sami Can Tandoğdu ve Tuna Yaprak tarafından sunuluyor. Genellikle her bölümde bir girişimci konuk alınıyor.” Sitesinden, Spotify'dan ve iTunes'tan dinleyebilirsiniz.

9-Farklı Kaydet

İlginç konular

20'den fazla programa evsahipliği yapan platformda futboldan Formula 1'e, mimarlıktan sinemaya çeşitli dallarda ilginç konular ele alınıyor. Yenal Bilgici'nin favorisi, 'Tottiler ve Messiler', Caner Eler'inki ise 'Saat Farkı'. Spotify'dan, iTunes'tan ve Soundcloud'dan dinlenebilir.

10-5 KİŞİ

Başarı hikâyeleri

Mert Çetinkaya: “Son zamanların en popüler yerli podcast'lerinden olan yayın, genç girişimci Eray Erdoğan tarafından hazırlanıyor. Seride farklı yollardan yürümüş, başarılı kişilerin hikâyeleri konuk ediliyor. Spotify'dan, iTunes'Tan ve Soundcloud'dan dinlenebilir.

Gazeteci, yazar, çizer ve girişimcilerden oluşan büyük jüri seçti

Ahmet Can-Hürriyet teknoloji editörü

Bahar Kader-InStyle Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Caner Eler-Socrates Dergi Yayın Yönetmeni

Cem Dinlenmiş-Çizer

Doğu Yücel-Yazar

Eda Demir-Upcoming kurucusu

Elif Key-Gazeteci

Hakan Bıçakcı-Yazar

Hakan Bilginer-Zaytung.com'un kurucusu

Harun İzer-İstanbul Caz Festivali Direktörü

Mert Çetinkaya-ATÖLYE yöneticilerinden

Nilay Örnek-Gazeteci