Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde din görevlileri arasında düzenlenen ezanı güzel okuma yarışmasının Türkiye finali Elazığ'da yapıldı. Yarışmada Bolu bölgesinden Salih Pirinçci birinci, Kahramanmaraş bölgesinden Hasan Tekerlek ikinci, Niğde bölgesinden H.İbrahim Aslan ise üçüncü oldu.

10 bölgenin birincilerinin katıldığı ezanı güzel okuma yarışması Elazığ İzzet Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yarışmaya Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Din İşleri İrşat Dairesi Başkanı Dursun Aygün, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.

Dursun Aygün, Diyanet İşleri'nin kurulduğu günden beri dine daha iyi hizmet edebilmek için çalıştığının belirterek, "Ezanımızın en güzel okunması için çaba sarf etmekteyiz. Din görevlileri arasında yapmış olduğumuz ezanı güzel okuma yarışması da bu etkinliklerden biri." dedi.

Elazığ Müftüsü Peyami Güngör ise ezanın İslam’ın şiarlarından bir olduğuna dikkat çekerek, Ezan-i Muhammedi’nin çok güzel okunması gerektiğini belirtti. Ezanın sözlerine dikkat çeken Güngör, ezan insanları namaza çağırdığı gibi tüm insanlığı felaha, kurtuluşa davet ettiğini kaydetti.

Ezanı güzel okuma yarışmasına Bolu bölgesinden katılan Salih Pirinçci birinci, Kahramanmaraş bölgesinden Hasan Tekerlek ikinci, Niğde bölgesinden H.İbrahim Aslan ise üçüncü oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı birinciyi 5 bin, ikinciyi 4 bin, üçüncüyü ise 3 bin lira para ödülü ile ödüllendirdi. Elazığ Müftülüğü ve Elazığ Belediyesi de birinciyi iki tam altın, ikinciyi bir buçuk altın, diğer yarışmacıları da tam altın ile ödüllendirdi.