Kredi kartı büyüklüğünde bilgisayar olan ve açık kaynak kodlu altyapısı ile istenilen birçok işlemi yapabilen Raspberry Pi döndüncü nesil sürümü ile piyasa sürüldü. Artık çok daha güçlü olan mini bilgisayar 4K video oynatma yeteneğine sahip.

Açık kaynak dünyasının en popüler mini bilgisayarlarından biri olan Raspberry Pi yenilendi ve 4. nesil olarak kullanıma sunuldu. 4K 60 fps video oynatma desteğine sahip olan Raspberry Pi 4, farklı RAM seçenekleri, 1.5 GHz frekansında çalışan 4 çekirdekli 1.2 GHz ARM Cortex-A72 işlemcisi, HDMI çıkışı ve aynı anda iki monitöre görüntü verebilme gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

Sırasıyla 1, 2 ve 4 GB olmak üzere farklı RAM seçeneklerine sahip olan mini bilgisayar Bluetooth 5.0 desteği, 1 adet USB 2.0 ve 2 adet USB 3.0 bağlantısı ve Wi-Fi ile ethernet desteğine sahip. Özellikle maker yani küçük alanlarda kendine özel çalışmalar yapmak isteyenlerin kullanacağı Raspberry Pi 4'ün seçilen RAM miktarına fiyatı 35 dolardan başlıyor ve 55 dolara kadar çıkıyor.

Türkiye'de de satılan ürünün fiyatı ise 2 GB sürümü için 390 TL olarak açıklandı. 4 GB olan sürümün Türkiye fiyatı ise 485 TL oldu.