Çavuştepe köylüleri ABD'nin 44'üncü başkanı için 44 kurban kesti.

VAN"ın Gürpınar İlçesi Çavuştepe Köyü sakinleri ABD'nin 44'üncü Başkanı seçilen Barack Obama için 44 kurban kesip, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Kestikleri kurbanın kanını Obama posterlerine süren köylüler, bir gözü mavi diğer gözü sarı olan Van Kedisi"ni de Beyaz Saray"a göndermeye hazırlanıyor. Köylüler adına konuşan ve DYP'den daha önce milletvekili aday adayı olan Abdulkerim Kulaz, Başkan seçilen Obama"nın başarısını kutlamak ve kendisine karşı duyulan sevgiyi ifade etmek için 44 kurban kestiklerini söyledi. Kulaz, “44 kurbanı Obama"nın ABD"nin 44'üncü Başkanı seçilmesi nedeniyle kestik. Türkiye halkının, başından beri sayın Obama"yı destekliyor olması da kendisine duyduğumuz sevgiyi körüklemiştir” dedi.
Van"ın Gürpınar İlçesi Çavuştepe Köyü"nde bir bahçede toplanan yaklaşık 50 köylü, ellerine "Sen Gerçek Bir Kahramansın", "Obama Vanlılar Seni Seviyor", "İçimizden Birisin" ve "Seni Seviyoruz" yazılı pankartlar aldı. Satın alınan kurbanların tören alanına getirilmesi ile başlayan kutlama, ellerde pankartlarla davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. Halayın ardından kurbanlar tekbirlerle Barak Obama"nın posterleri altında kesildi. Kesilen kurbanların kanları da Obama"nın fotoğraflarına sürüldü.


Çavuştepe Köyü sakinleri adına konuşan Abdulkerim Kulaz, Obama"nın Başkan seçilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Barack Obama"nın ABD Başkanı olarak seçilmesi dünyada yaşanan demokrasi harekatının en bariz kanıtıdır. Tüm dünyada genel yaşam mantığının değişmiş olması, ırk ve renk ayırımının son bulması da Obama"nın başkan seçilmiş olmasının diğer bir kanıtıdır. Fakir bir aile çocuğu olan, çalışma ve yaşam azmiyle bu zorlu yolda zafer kazanarak ABD"ye Başkan seçilen sayın Obama"nın başarısını kutlamak ve kendisine karşı duymuş olduğumuz sevgiyi ifade etmek için 44 kurban kestik. Türkiye halkının başından beri sayın Obama"yı destekliyor olması da, kendisine duyduğumuz sevgiyi körüklemiştir. Umarız dünya kardeşliği için savaşsız ve kaossuz bir barış ortamı için sayın Obama çaba sarfedecektir. Bu vesiyle ile kendisini tekrar tebrik ediyor. ABD ve dünya adına sayın Obama"nın başkanlığının barış ve umut dolu günlerle geçmesini temenni ediyoruz.”
Abdulkerim Kulaz, ayrıca dünyaca ünlü bir gözü mavi diğer gözü sarı Van Kedisi"ni ABD Başkanı Barack Obama"ya göndereceklerini söyledi. düzenlenen tören davetlilere verilen yemekle son buldu.


"BARIŞ İÇİN ÇABA SARFEDECEĞİNİ UMUYORUZ"

Milliyet