Eşcinsel olduğu gerekçesiyle babası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Ahmet Yıldız"ın sevgilisi İbrahim Can, “Cinsel tercihi yüzünden ailesi sürekli tehdit ediyordu. Bayan olsaydı böyle olmazdı” dedi.

EŞCİNSEL olduğu gerekçesiyle geçen yıl temmuz ayında İstanbul"da öldürülen Ahmet Yıldız (26) ile ilgili ilk dava dün Üsküdar Adliyesi"nde görüldü. Yıldız"ı öldürdüğü suçlamasıyla aranan ve Irak"a kaçtığı iddia edilen baba Yahya Yıldız"ın (49) katılmadığı duruşmaya Ahmet Yıldız"ın sevgilisi İbrahim Can (44), olay sırasında yaralanan Ümmühan Drama ile Uluslararası Af Örgütü"nden bir de gözlemci katıldı.

Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi Yıldız, 15 Temmuz 2008"de İstanbul Üsküdar"daki evinden çıkıp otomobiline bindiğinde bir başka otomobilden açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Eşcinsel olduğu gerekçesiyle ailesinin kendisini sürekli tehdit ettiğini söyleyen Yıldız, Üsküdar Adliyesi"ne suç duyurusunda da bulunmuştu. Bu ihbara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyen İbrahim Can, “Cinayetten sonra Alman konsolosluğunun da yardımı ile Türkiye dışına çıktım. Aksi takdirde can güvenliğim yoktu. Ancak daha sonra sevgilimin katillerinin bulunması için mücadele etmeye karar vererek Türkiye"ye döndüm. Olayda yaralanan Ümmühan Hanım da davayı açarak bize çok yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Sevgilim Yıldız"ın katillerinin yakalanmamış olması hayret vericidir. Ailesinin ölüm tehditlerinde bulunduğunu birlikte savcılığa giderek bildirmiştik. Bir eşcinsel ayrımcılığı yaşadığımızı düşünüyorum. Benim sevgilim, bayan olsaydı durum böyle olmazdı. Ancak bu da benim tercihim kimseyi ilgilendirmez” diye konuştu. Duruşma delillerin toplanması için ileri bir tarihe ertelendi. / vatan