Her yıl 14-20 Mayıs arası düzenlenen Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları Aydın’da da değişik etkinliklerle devam ediyor. Aydın’da düzenlenen etkinlikler kapsamında SGK’ya en çok prim ödeyen ilk 10 işyerine Aydın Polis Evinde düzenlenen törenle plaket verildi. Plaket törenine Vali Kerem Al, Aydın Jandarma Bölge Komutanı İbrahim Aydın, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Aydın Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, işverenler ve kurum amirleri katıldı.

Plaket töreninde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaşif Kılıç, Aydın ilinde işyeri sayısının 21 bin 810 ve aktif sigortalı sayısının ise 217 bin 676 olduğunu söyledi. SGK’dan aylık alan kişi sayısının 175 bin 566 ve bakmakla yükümlü sayısının da 476 bin 775 olduğunu belirten Kaşif Kılıç, “Bugün gelinen noktada Sosyal Güvenlik Reformu tartışmaları yapılmamaktadır. Bugün; hizmetlerin nasıl daha etkin, verimli, kaliteli ve güvenilir bir şekilde verilebileceği; paydaşlarımıza hangi kolaylıkların sağlanacağı tartışılmaktadır. Hedefimiz; sigortalılar, emekliler ve işverenlerimize daha verimli, kaliteli, bürokrasi ve kırtasiyeden arındırılmış, maliyetleri en aza indirilmiş bir sosyal güvenlik hizmeti sunabilmektir” dedi.

Yaklaşık 1 milyon nüfusu olan Aydın’da Türkiye ortalaması 1,8 olan aktif pasif oranının 1,3 olduğuna işaret eden Kılıç, Aydın’daki rakamında Türkiye ortalamasının çok çok altında olduğuna ifade etti. Kılıç, gelir testi yaptıranlar dahil il nüfusunun yüzde 99’unun sosyal güvenlik kapsamında olduğunu vurgulayarak, “Kurumumuza ve toplumumuza karşı sorumlulukları yerine getirme konusunda göstermiş oldukları hassasiyet sonucu; Kurumumuza düzenli ve en yüksek prim ödeyen ilk 100 işyerimize Kurum Başkanımız imzalı teşekkür mektubu gönderilmiştir. Yine, kurumumuza düzenli ve en yüksek prim ödeyen ilk 10 işyerimize de huzurlarınızda teşekkür plaketi veriyoruz” dedi.
Törende yapılan konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’na bu yıl en fazla sigorta primi ödeyen ilk 10 işyerine plaketleri Vali Kerem Al ve protokol üyeleri tarafından verildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg