Aydın'da 2007'de gündemde kalmayı başaran olayları sizler için derledik...

2007 YILINDA AYDIN"DA GÜNDEM YARATAN OLAYLAR

 

20 Mart 2007

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE

VALİ MALAY FIRÇASI

Aydın Valisi Mustafa Malay, 18 Mart Şehitler günü dolayısıyla Adnan Menderes Üniversitesi Spor ve Kültür Salonunda gerçekleşen “Çanakkale Savaşı nedenleri, Trükiye ve Dünyadaki yeri, önemi ve sonuçları” konulu konferansta, konferansı yarıda terk etmek isteyen üniversite öğrencilerine sert bir dille kızarak, “Burada önemli bir savaş konusu anlatılıyor. Sizdeki milli ruh nereyle gitti. salondan kimse ayrılmasın” dedi.

 

25 Nisan 2007

Akıllı Muhtar İkametgah Belgelerine Reklam Aldı

Aydın Hasanefendi Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Özdemir, ilginç bir yöntem deneyerek vatandaşlara düzenlediği İkametgah ve Nüfus cüzdanı sureti gibi belgelerin arkasına reklam alarak kırtasiye giderlerini sıfıra indirdi. Böylelikle vatandaşa ücretsiz hizmet vermeye başladı.

 

26 Nisan 2007

Motosikletli Vali Yollarda

Aydın Valisi Mustafa Malay uzun yıllardır tutkusu olduğu motosikletine 60 yaşında kavuştu. Vali Malay, kimi zaman makam aracını bırakarak, trafik sıkışıklığı nedeniyle yeni aldığı motosikletiyle Aydın"da dolaşıyor.

 

 

26 Haziran 2007

Aydın"da Sıcaklıklar 48 Dereceye Ulaştı

Türkiye Genelinde görülen Afrika artmaya devam ettikçe Aydın"da hava sıcaklıklarının 48 dereceye ulaşması Aydınlıları bunalttı. Aydın"da son günlerde kavurucu sıcakların yaşanmaya başlaması vatandaşları sahil kesimlerine akın etmesine neden oldu.

 

10 Temmuz 2007

Belediye Başkanı Ortekin AKP"den İstifa Etti

Aydın"ın AKP"li Belediye Başkanı İlhamı Ortekin ve beraberindeki 8 belediye meclis üyesi partisinden istifa etti. Ortekin istifasını açıklarken “Kendimi hep AKP"de sığıntı gibi gördüm” dedi.

 

11 Temmuz 2007

Borçlar 4 Kişilik Bir Aileyi Yok Etti

Aydın"da borçları yüzünden cinnet getiren Mesut T. İsimli bir kişi eşi ile 8 ve 13 yaşlarındaki iki kızını vurduktan sonra intihar ederek bir ailenin yok olmasına neden oldu.

 

12 Eylül 2007

Aydın İncirine Coğrafi İşaret

Türk Patent Enstitüsü tarafından Aydın incirine coğrafi işaret verilerek tescillendi. Aydın Ticaret Odası Tarafından Aydın İncirine coğrafi işaret alabilmek için Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvurunun ardından onay görerek Aydın"ın inciri “Aydın İnciri” olarak tescillendi.

 

23 Ekim 2007

Tek Yürek Tek Yumruk

Hakkari"nin Yüksekova İlçesine bağlı Dağlıca beldisinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 12 askerimiz ve yaralanan 16 asker için Aydın"da “Teröre Lanet Mitingi” düzenlendi. Gerçekleşen mitingde Aydınlılar sokağa dökülürken, çevre ilçelerden gelen vatandaşlarda mitinge katıldı. yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı mitingde terör örgütü PKK"ya lanetler yağarken. Aydın"da gerçekleşen en kalabalık miting oldu.

 

 

01 Kasım 2007

Türkiye"ye Örnek Bir Uygulama Aydın"dan Çıktı

Aydın Belediyesi ve Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği"nin önderliğinde kentteki şehit ve gazi ailelerine ücretsiz tedavi ve gözlük ihtiyaçlarını karşılama uygulaması başlatıldı. Aydın Belediyesi ve Aydın Şehit ve Gazi Aileleri dayanışma derneği öncülüğünde başlatılan projede aydınlı ADÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Aktunç, Çocuk Doktoru Prof. Dr. Ferah Sönmez, İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Zahit Bolaman, İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taşkın Şentürk, Gastro Enteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Hadi Yaşa, Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Sevinçok, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. İlker Ali Çerçi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil İbrahim Kırıkçı isimli doktorlar ile Özsoy Optik Gözlük ve Lens Mağazaları Genel Müdürü Ahmet Özsoy yer aldı.

 

14 Kasım 2007

Ege Bölgesindeki İlk Kıkırdak Ameliyatı Aydın"da Yapıldı

Tıp ve Teknolojideki gelişmelerde ülkemizde son yıllarda kullanılmaya başlanan “Otolog Kondrosit İmplantasyonu” ameliyatı Ege Bölgesinde ilk kez Aydın"da gerçekleşti.

Ortopedik Cerrahi alanında önemli sorunlardan biri olan eklemlerdeki kıkırdak yaralanmaları konusunda geliştirilen tedavi yöntemlerinden en iyisi olan ve tıptaki gelişmelerden sonra Türkiye"de son 5-6 yıl içerisinde geliştirilenve son 1-2 yıldır da ülkemizde klinik olarak uygulanmaya başlanan “Otolog Kondrosit İmplantasyonu” ameliyatı Ege Bölgesinde ilk olarak Aydın Özel Anka Hastanesinde Prof. Dr. İlhan Özkan tarafından yapıldı.x

 

 

12 Aralık 2007

Kadastro Müdürü ve 2 Memur Rüşvetten Tutuklandı

İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve istihbarat ekipleri tarafından İl Merkezinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında Aydın Kadastro İl Müdürü Celal Evren"inde (55), bulunduğu 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyeye çıkartılan 10 zanlıdan, aralarında Kadastro İl Müdürünün de bulunduğu 3 kişi tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 10 kişiden, Aydın Kadastro İl Müdürü Celal Evren (55), Aydın Kadastro Mühendisi Salih Yapıcı (52) ve Köşk ilçesi Kadastro şefi Bülent Keskin (44) rüşvet alma ve görevini kötüye kullanmak suçundan tutuklandı.