Businessinsider'ın haberine göre Facebook Amerika'daki 1 milyon durum güncellemesinin analizini yaptı. İşte Facebook'un çok ilginç analizleri:

Çocuklar kelimeleri atlıyor: Kullanıcıların yaşı ile noktalama ve edatların kullanımı arasında güçlü bir bağ tespit edildi.
Yaşlılar daha çok konuşuyor: Facebook'ta kullanıcı yaşı arttıkça 'durum (status)' cümlelerinin uzunluğu da artıyor. Sosyal durum, aile ve din ile ilgili terimleri yaşlılar daha çok kullanılıyor.
Gençler daha çok küfür ediyor: Genç kullanıcılar lanet okuyor. Öfke bildiren sözcükler ve ben dili de küçük yaştaki kullanıcılar daha çok kullanıyor.
'Sen' kelimesini kullananlar arkadaş canlısı: Bu kişilerin arkadaş sayısı daha fazla.
İnsanlar sabahları daha pozitif oluyor: Durum güncellemesinin en pozitif olduğu vakitler sabah saatleri. Akşam 10:00'dan sonra ise negatif duygular doruğa ulaşıyor.
Olumsuz duygular içeren güncellemeler daha çok yorumalıyor: Arkadaşlar muhtemelen birbirlerine destek olmak için olumsuz 'durum'lara daha çok yorum yapıyor.
Zaman odaklı güncellemeler sabahları daha yaygın: Bu muhtelemen kullanıcıların sabahları önceki gece kaça kadar uyumadıklarını ya da işe ne kadar geç kaldıklarını vb. iletileri yayınlamalarından kaynaklanıyor.
Kullanıcılar durum güncellemelerinde arkadaşlarınınkine benzer kelimeler kullanıyor: Bu durum özellikle aile yahut dinden bahsederken ya da sinirlendiklerinde geçerli.