Şirket adına ödülü alan Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, “2009 idare etme yılıydı. 2010-2011 yılı ivme yılı olacak. Artık ileriye dönük büyüme ve gelişme bekliyoruz” dedi.

Capital Dergisi tarafından verilen geleneksel CAPİTAL 500 ödülleri sahiplerini buldu. 2008 sonu rakamlarına göre Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Şirketi cirosunu en çok arttıran şirketler sıralamasında birincilik ile ödüllendirildi. Ödülü, şirket adına Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat aldı. Albayrak Turizm, yüzde 204.6 artış ile rakiplerini geride bırakarak bu dalda birinci oldu. Bu dalda ikinciliği Troy Kıymetli Maden Ticareti alırken, Erciyes Çelik Boru ise yüzde 153.4 ciro artışı ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.

BÜYÜME YILINA GİRİYORUZ

Albayrak Turizm adına ödülü Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük'ten alan Ömer Bolat, gücünü köklerinden alan Albayrak Holding'in 5 bin 500 çalışlanı ile ekonominin lokomotifi olan şirketler arasında yeraldığını söyledi. Holding olarak 2010-2011 yılında yeni hızlı bir ivme beklediklerini anlatan Bolat '2009 ekonomide idare etme yılıydı. Artık ileriye dönük büyüme ve gelişme bekliyoruz' diye konuştu.

EN BÜYÜK ŞİRKET TÜPRAŞ

Törende TÜSİAD eski başkanlarından Şahap Kocatopçu'ya Ömür Boyu Başarı Ödülü verildi. Cirosu en büyük şirket sıralamasına Tüpraş, en çok istihdam sağlayan şirket sıralamasına 34 bin 700 kişi ile Türk Telekom birinci oldu. Ençok kar eden şirketler sıralamasında Turkcell birinciliği alırken Türk Telekom ikinci Türk Hava Yolları oldu.

Şirketlerin başarısı Türkiye'nin başarısı

Ödül törenine katılan Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Capital dergisinin En Büyük 500 Şirket araştırmasının Türkiye'de ekonomiyle ilgilenenler için bir referans teşkil ettiğini söyledi. Bu listede yer alan şirketlerin başarısının Türkiye'nin başarısı oldğuunu ve bu şirketlerin oluşturacakları her katma değerin de daha fazla yatırım ve istihdam anlamına geldiğini kaydetti./yeni şafak