THK Nazilli Şubesi Başkanı Ergün Özyılmaz, Ramazan ayı fitre ve zekatlarından en çok bağışı yapan ve Kurban Bayramı’nda en çok deri bağışında bulunan Hasköy Muhtarı ve aynı zamanda Muhtarlar Odası Başkanı İyigün Carlat’ı başarısı ve THK'ya verdiği destekten dolayı ödüllendirdi.
Destekleri ve gayreti için Muhtar Carlat’a teşekkür eden Ergün Özyılmaz, “Hasköy Muhtarımız İyigün Carlat’ın köyünde 2011 yılı Ramazan ayında 2 bin 75 TL fitre-zekat geliri elde edilmiştir. Geçtiğimiz kurban bayramında ise 250 adet deri toplayarak köy muhtarları bazında en çok deri toplayan muhtarımız olmuştur. Kendisine Türk Hava Kurumuna katkılarından dolayı yönetimim adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Halktan toplanan gelirin yüzde 50'sinin bulunduğu yerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünün Türk Kızılay'ına, yüzde 3'ünün Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 3'ünün Türkiye Diyanet Vakfına ve yüzde 40'ının Türk Hava Kurumu'na verildiğini ifade eden Başkan Özyılmaz; “Türk Hava Kurumunca toplanan Fitre-Zekat ve Kurban derileri ile yılda 300 binden fazla gencimize havacılık dallarında ücretsiz kurslar vermektedir. Yangın söndürme uçaklarımızla orman yangınlarına müdahale ediyoruz. Silahlı Kuvvetlere paraşüt ve planör uçuş eğitim desteği sağlıyoruz. Organ/hasta/yaralı nakli için süratli hava ulaştırma desteği sağlıyoruz. Sportif havacılığın gelişmesi için karşılık beklemeden çalışma yapan tek kuruluşuz. Eğitim-öğretime başlayacak olan THK Üniversitesi ile sivil havacılığın değişik alanlarındaki eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Bütün bu havacılık faaliyetlerimizi, devlet katkısı olmaksızın sizlerin bağışlarıyla yürütüyoruz” diye konuştu.
BİLİNÇLİ KÖYLÜYE TEŞEKKÜR
Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığınca kendisine verilen plaketi köylüleri adına gururla aldığını ifade eden Hasköy Muhtarı İyigün Carlat da; “Türk Hava Kurumu’na yaptığımız yardım ve destekler bizlere hizmet olarak geri döndüğü bilincini en iyi şekilde biliyoruz. Bu nedenle her yıl artarak gerek zekat-fitre gerekse deri bağışlarımızı artırarak yapıyoruz. Ben bu plaketi hemşerilerim adına alıyorum ve onlarla gurur duyuyorum. Çünkü onlar Türk Hava Kurumu’na yapılan bağışların ne kadar faydalı olduğu bilincindeler” şeklinde konuştu.