Boehringer Ingelheim’ın genel ilaç satış rakamları 2012 yılının ilk yarısında geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 6,8 oranında artış gösterdi ve 7,1 milyar Euro'ya ulaştı. Avrupa bölgesinde ise toplamda yaklaşık 2 milyar Euro satış geliri elde etti. 2011 yılında 13,2 milyar Euro'ya ulaşan satış rakamlarını bu yıl yükselten, solunum yolu, yeni antikoagülan (pıhtılaşmayı önleyici) ve diyabet ilaçları oldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Andreas Barner yılın ilk yarısına ilişkin rakamları paylaşırken “Avrupa'nın güneyindeki ağır borç krizinden kaynaklanan olumsuz ekonomik koşullar ve ABD’deki ekonomik büyümenin zayıflamaya devam etmesi ilaç sektörü için iş ortamının giderek daha zorlu hale gelmesine yol açmaktadır. Her ne kadar cazip bir ürün yelpazesine sahip olsak da, bu alanda yapabileceğimiz çok fazla bir şey bulunmamaktadır" diyerek ilaç sektörünün içinde bulunduğu durumu özetledi.

Diyabet, onkoloji, hepatit C ve solunum yolu hastalıklarına karşı yeni ilaçlar geliyor

Yönetim Kurulu Başkanı Barner, “Yenilikçi tedavilerin piyasada yer edinmesi giderek daha zor hale gelmektedir. Bu gelişmeden özellikle Boehringer Ingelheim gibi araştırmaya dayalı ilaç şirketleri etkilenmektedir.” açıklamasını yaptı. Boehringer Ingelheim’ın Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinden de sorumlu olan Barner, önümüzdeki yıllarda geniş kapsamlı araştırmalar sonucu ortaya çıkardığı yeni ürünleri piyasaya süreceklerini belirtti ve özellikle diyabet, onkoloji, hepatit C ve solunum yolu hastalıklarının tedavisinde yeni ilaçlar sunacaklarının altını çizdi.

Satışların büyük bölümünü reçeteli ilaçlar oluşturuyor

Boehringer Ingelheim’ın en önemli faaliyet alanını oluşturan reçeteli ilaçların toplam satışı 2012 yılının ilk yarısında, bir önceki yıla göre yüzde 8,7 oranında artışla 5,6 milyar Euro’ya ulaştı. Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığının (KOAH) tedavisinde, yılın ilk yarısında 1,8 milyar Euro satış rakamıyla şirketin en geniş tedavi alanı olmaya devam ediyor. Kardiovasküler (kalp sağlığı) ürün ailesi de 969 milyon Euro ile yüksek satış düzeyini korumayı başardı. Boehringer Ingelheim, yeni oral antikoagülanı (pıhtılaşmayı önleyici) Dabigatran Eteksilat ile yaklaşık 500 milyon Euro satış geliri elde etti.

Reçetesiz ilaç alanında ise satışlar 699 milyon Euro'ya ulaştı. Bu rakam bir önceki yılın ilk altı aylık dönemine göre yüzde 1,3 oranında büyüme anlamına geliyor.

İkinci yarı zorlu geçecek
Mali İşlerden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Hubertus von Baumbach, iş geliştirme faaliyetleri ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "Boehringer Ingelheim için 2012 mali yılının ilk yarısında satışlarımız olumlu gelişme gösterdi. Ancak, 2012 yılının ilk yarısındaki olumlu gelişmeleri önümüzdeki altı ayda da sürdürmek zor bir mücadele olacak.”

Hayvan sağlığında domuz gribi aşısı öne çıkıyor
Hayvan sağlığı alanında, 2012 yılının ilk yarısında yüzde 7,8 oranında artışla, toplam satışlar 527 milyon Euro’ya ulaştı. Domuz gribi aşısı geçen yıldan bu yıla satışlarda yüzde 6,1 oranında artışla bir kez daha en çok satan ürün oldu. Hayvan sağlığı alanında 2012 yılının ilk aylarında yaşanan büyüme özellikle Asya’daki yükselen pazarlarda satılan hayvan aşılarından kaynaklandı.