Bilgisayarlarımızın başına geçtiğimizde arama yapmak için en çok kullandığımız programın Google olduğu, geçtiğimiz aylarda yapılan bir araştırma sonucunda net bir şekilde ortaya çıkmıştı. Fakat Google aracılığı ile en çok neyi aradığımızı kimse merak etmemişti...

YouTube, her ne kadar ilk aklımıza gelen isim olsa da bir araştırma firması olan Experian Hitwise biraz daha farklı bir sonuç ile karşımıza çıktı. Yapılan araştırmada internet üzerinde en çok aranan sitenin Facebook olduğu ortaya çıktı. İkinci sırayı eBay ve YouTube beraber paylaşıyorken bu isimleri ufak bir farkla Amazon takip etti.

Experian Hitwise'ın yaptığı araştırmanın detayları, farklı bir gerçeği daha ortaya çıkardı. 2010 yılında Google, Yahoo ve Bing üzerinden yapılan yanlış şekildeki Facebook aramalarında (Fb, Facbook, v.b.) yüzde 3,5'luk bir artış olduğunu belirten firma, büyümenin gün geçtikçe arttığının da ısrarla üzerinde duruyor.

Experian Hitwise'ın araştırma müdürü Robin Goad'sa; "Öyle görünüyor ki Facebook şu anda İngiltere'de açık ara birinci sırada. Genel olarak baktığımızdaysa sosyal paylaşım ağları en çok rağbet gören siteler olarak karşımıza çıkıyor." diyerek İngiltere halkının internet eğiliminin ne yönde olduğuna değindi.