Çevre ve Orman Bakanlığı'nca 2009 yılında düzenlenen "En Çevreci Belediye" yarışmasında 3255 belediye arasında Türkiye 3.'sü olan Didim Belediyesi, hak ettiği itfaiye arabasına kavuştu. Çevre ve Orman Bakanlığı'nca alınan ve Didim Belediyesi'ne tahsis edilen aracın tanıtımı belediye önünde yapıldı. Törene Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, İtfaiye Amiri Adem Cengiz ve itfaiye personeli ile birim amirleri katıldı.
Didim Belediyesi İtfaiye Amiri Adem Cengiz, aracın özellikleri hakkında Başkan Kamacı'ya bilgi verdi. Aracın özellikleri konusunda konuşan Adem Cengiz, "Araç 2010 model ve bakanlıkça tahsis edildi.18x24 ford kargo bir araç ve 8 vitesli. 5 ton su kapasitesine sahip ve aydınlatma ve çekici özelliği bulunuyor. İtfaiye bünyesinde 3. aracımıza kavuştuk" dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı da Çevre ve Orman Bakanlığı'nca 2009 yılında düzenlenen "En Çevreci Belediye" yarışmasında 3255 belediye arasında Türkiye 3.'sü olmalarından dolayı bu aracın tahsis edildiğini ve belediye olarak itfaiye aracı istediklerini söyledi. Aracın özellikleri sebebiyle çok modern bir araç olduğunu anlatan Kamacı, şöyle konuştu: "Biz zaten 2005 yılında bir araç almıştık. Bu da takviye olarak 3. aracımız oldu. Yapısı itibariyle çok kullanışlı ve Didim'e yarar sağlayacak.
Bakanlığımıza teşekkür diyoruz. Önümüzdeki süreçte araç eksiklilerinin giderilmesi için çalışmalarımız devam edecek."

İtfaiye aracı önünde bir kurban kesilirken, aracın hayırlı olması temennisinde bulunuldu.