Dünyanın dört bir yanındaki çevrecilerin ve U2 hayranlarının tıkladığı sitede, çevre dostu dört proje arasında Dora-1 Jeotermal Enerji Projesi'nin gerçekleştirildiğini anlatan bir tanıtım da yer alıyor. İrlanda kökenli dünyaca ünlü Rock grubu U2, çevreye katkı ve grubun dünya turnesi süresince seyahatler sırasında ortaya çıkan karbondioksit salınımının etkisini azaltmak amacıyla, Aydın'da bulunan ve Dora 1 Enerji Santrali'nin karbon kredilerini kendi web sitesinden satıyor.

Karbondioksit salınımlarını azaltmak amacıyla 1997 yılında Japonya'nın Kyoto kentinde imzalanmış olan Kyoto Protokolü kapsamında emsallerine göre daha az karbondioksit üretimi yapan kurum ve kuruluşlar karbon kredileri ile destekleniyor. Bu çerçevede doğa dostu ve yeşil enerji kaynaklarının başında gelen jeotermal enerji ile elektrik üretimi yapan Dora-1 Enerji Santrali'nin karbondioksit salınımını azaltarak hak etmiş olduğu karbon kredileri U2 Rock grubu tarafından U2 360 Tour web sitesinde satılıyor.

6 Eylül 2010 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda düzenlenecek konserde Türk hayranlarıyla buluşacak olan ünlü Rock grubunun, dünya çapında albüm satışları 140 milyonu aşmış ve 22 Grammy Ödülü'yle kırılması güç bir rekora imza atmış durumda. U2 üyeleri Uluslararası Af Örgütü, ONE ve U2'nun dünyaca ünlü vokalisti Bono'nun, Afrika'da Borç, AIDS, Ticaret Kampanyası gibi birçok insan hakları ve sosyal adalet kampanyalarına da destek veriyorlar.

Dünya çapında düzenlenen U2 360 konserleri ve konser ekipmanlarının taşınması sırasında açığa çıkan karbondioksit ve konsere katılanların yolculukları sırasında açığa çıkan karbondioksit salınımı etkisini azaltmak için dünyanın farklı bölgelerinde karbondioksit salınımını azaltan projelere verilmiş karbon kredilerini satan U2, sosyal sorumluluk alanında da öncü müzik grupları arasında yer alıyor./iha