Çadır dağıtımı sırasında sorun yaşanmaması için jandarmada sıkı önlemler aldı. Arama-kurtarma çalışmaları da gece boyunca sürdü. Arama kurtarma ekipleri öncelikle enkazda canlı belirtisi olan bölgelerde yoğunlaştı. Yakınları göçük altında kalanlar, geceyi yine enkaz başlarında geçirdi.     


Yağma

Erciş’te çirkin manzaralar... Türkiye’nin dört bir yanından toplanan çadır, battaniye, giyim ve gıda malzemeleri yüklü kamyon ve TIR’lar daha ilk günden itibaren Van-Erciş yolu üzerinde araçlarla önleri kesilerek durduruluyor. Araçlara tırmanan yağmacılar malzemeleri dışarıda bekleyenlere atıyorlar.

Yağmacı kavgası

Ancak bu da yetmiyor, yağmalanan malzemeleri paylaşamayan yağmacılar, tekme yumruk birbirlerine giriyorlar. Canlı yayın sırasında gelen bir yardım kamyonunun yağmalanması da  dün saniye saniye görüntülendi. Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, “Van’da çeteler oluşmaya başladı. Bu tablo bizim için de hoş değil” diye konuştu.

17 TIR talan edildi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise“17 TIR’ımız, yağmacılar tarafından talan edilmiştir. Van’daki çadır kentimiz de bu yağmacılar tarafından talan edilmiş, vatandaşların direnci sayesinde oradaki 50 çadırımız muhafaza edilebilmiştir. Van’daki Kızılay Şube Başkanlığımız, bunlar tarafından basılmıştır” dedi.

hürriyet