Adıyaman'da sokak satıcılarına yönelik 7 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Çetenin elebaşısı ise belediyede işçi olarak çalışan engelli bir genç çıktı.
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ay boyunca sürdürülen teknik takip sonrasında piyasaya uyuşturucu temin eden suç örgütüne operasyon düzenlendi. 'Uyuşturucu Madde Ticareti ve Sokak Satıcılığı' yapan suç örgütüne yönelik Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa illerinde ve Çelikhan, Gölbaşı ve Besni ilçelerinde 29 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, Y.Ç., A.Ç., M.S., M.G. Gaziantep'te, S.G. Kahramanmaraş'ta, F.K. Malatya'da, H.S. Mersin'de, M.K. Şanlıurfa'da, H.K. Diyarbakır'da, A.P, N.A. Çelikhan'da, H.E, E.K, Ş.K. Gölbaşı'nda, H.A, M.A, H.O, M.K, Ş.B, G.S, G.A, Ö.S, A.K, M.G, K.D, H.L, A.S, M.B ve S.T. Besni ilçesinde yakalandı.
 
REİS ÖNDEN GİDER
 
Operasyon kapsamında iki kişi hala aranıyor. Gözaltına alınan ve engelli olan M.K.'nın suç örgütünün elebaşı olduğu, Besni Belediyesi'nde işçi olarak çalıştığı ve uyuşturucu trafiğini sağlayarak, satıcılara dağıttığı iddia ediliyor. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Elleri ve ayaklarının üzerinde yürüyen engelli uyuşturucu baronu M.K., suç örgütünün en önünde polis otosuna bindirildi.
 
takvim