Terör örgütü PKK, yıllardır savunduğu ve propaganda yaparak kendine zemin hazırladığı argümanlardan biri olan Kürtçe yayının serbest olmasından rahatsız oldu.

TRT'nin Kürtçe TRT 6 kanalı yayın hayatına başlarken, terör örgütü PKK'yı da rahatsız etmeye devam ediyor. TRT 6'nın bölge halkı tarafından sevinçle karşılanmasını çekemeyen terör örgütü, bu kurumda çalışan Kürt kökenli vatandaşları hain ilan etti.

Terör örgütü PKK, yıllardır savunduğu ve propaganda yaparak kendine zemin hazırladığı argümanlardan biri olan Kürtçe yayının serbest olmasından rahatsız oldu.

Terör örgütü ve yandaşları TRT 6 için 'asimilasyon projesi' olduğunu iddia ederek kötüleme kampanyası yürütürken, örgütün üst düzey yöneticileri bu kurumda çalışan Kürt kökenli vatandaşları 'hain' ilan etti.

Daha önce TRT 6'ya çıkacak Kürt sanatçıları "Kürtçe TRT yayını bir siyasal asimilasyon projesi, ihanet kanalıdır. Kendisine Kürdüm, onurluyum diyen hiçbir Kürdün bu ihanet kanalında yer almaması ve hizmet etmemesi gerekir'' diyerek tehdit eden terör örgütü, Kürtçe kanalında resmi yayınından sonra bu kanalda çalışanları hedef gösterdi.

Terör örgütünün silahlı kanadının sorumlusu Suriye uyruklu Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, örgüte yakın internet sitesine yaptığı açıklamada, "AK Parti teşkilatlarında yer alanlar, aday olanlar, parlamenterlik yapanlar, bu açtıkları TRT 6'da çalışanların hepsi bu kapsama giriyor. İşte ben de Kürdüm Kürtçe konuşuyorum diyerek halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. Oysa en tehlikeli Kürdün, en hain Kürdün bunlar olduğu açıktır. Onun için biz halkımızın bu tür çabalara karşı duyarlı olması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Askeri koruculuğun etkisiz hale geldiğini iddia eden terörist Hüseyin, bu tür girişimlerin sözde Kürt özgürlük harekatına (PKK) karşı kullanıldığını savundu.


CİHAN