Aydın Merkez Hasanefendi Mahallesi"nde oturan 26 yaşındaki Feriştah"ın dram dolu hayat hikayesi duyanların yüreklerini dağlıyor. Gelinlik kız iken geçirdiği trafik kazası ile hayatı kararan güzel kız 45 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yeniden gözlerini açmış. Ancak şu anda evden dışarı çıkamayan genç kızın en büyük hayali bir bilgisayar sahibi olup, dünyadan haberdar olmak.
Dünyada en büyük zenginliğin sağlık olduğunu, geri kalan her şeyin de geçici olduğuna inanan Feriştah Akdağ, bir zamanlar kendisinden ayrılmayan dostlarına da kırgın. Başına gele kötü olaydan sonra iyi gündeki dostlara inanmadığını belirten 26 yaşındaki dünya güzeli Feriştah Akdağ, “Herkes dostunu iyi seçsin. Bir zamanlar herkes arkadaşımdı. Düşünce kimse kapımı çalmaz oldu” dedi.
Edinilen bilgiye göre Feriştah Akdağ, 2004 yılının 4 Mart günü arkadaşı ile gezmeye çıkan Feriştah Akdağ, yine arkadaşının kullandığı aracın şarampole yuvarlanması sonucu beyninde ödem oluştu. Kaldırıldığı hastanede 45 gün yoğun bakımda kalan genç kız, kendine geldiğinde, beyinden sol ayağına giden damarın kasılması nedeniyle sol ayağını kullanamaz hale geldi. Yaklaşık 5 yıldır fizik tedavisi gören genç kız gayretleri ile yeniden okuyup yazmaya başlayarak hayatı sımsıkı sarılmaya başladı.
Yeşil kartlı Akdağ Ailesi"nin tek çocuğu olan Feriştah"ın şu anda dünyada tek isteği bir bilgisayar. Ekonomik durumları elvermediği için ailesinin bilgisayar alamadığını belirten Feriştah, “Sağlıklı iken herkes arkadaşım dostum idi. Ancak bu hale düşünce dostlarım beni unuttu. Şu anda hayattaki tek isteğim bir bilgisayarımın olması. Bir bilgisayarım olsa yalnızlığımı unutacağım” dedi.
Abisinin de 98 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirten feriştah Akdağ, bu nedenle motorlu araçları binmeyi korktuğunu belirterek, herkesin çok dikkatli araç kullanmasını istedi.