Türkiye İş Kurumu Aydın (İŞKUR) İl Müdürü Zafer Alıcı işgücü verilerini derlemeye yönelik olarak geliştirilen “İşgücü Piyasası Bilgileri Soru Kağıdı”nın bir yazılım ile elektronik anket haline getirilmesinin ardından Aydın İl Müdürlüğünün anket çalışmaları ile ilgili rekor kırdığını belirtti.
Aydın İl Müdürlüğünce söz konusu anket çalışmasında 15 bin 264 işyerine anket uygulaması yapıldığının altını çizen İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı “ İşverenlerimiz bilgisayar ortamında büyük bir titizlikle anketleri doldurdular. Anket ile elde edilen verilerin analizi sonucunda; ülke genelinde iller itibarı ile işyerlerinin iktisadi faaliyet kolları dikkate alınarak gelişen ve daralan sektörleri belirlemek, bu sektörlerde mevcut ve gelecekte ihtiyaç duyulacak yada ortaya çıkacak açık işleri meslekler bazında tespit edebilmektir” dedi.
İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı istihdamın arttırılarak eğitim politikalarının oluşturulabilmesi için işgücü piyasası verilerini yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamanın son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi.